Copos reface echipa în jurul lui Săpunaru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul vrea să formeze o trupă solidă cu rapidişti pursânge. Prima ţintă? Fotbalistul venit de la Porto. Un alt motiv pentru care finanţatorul „vişiniilor“ vrea să-i prelungească împrumutul fundaşului este acela că Andone şi-a condiţionat rămânerea în Giuleşti de păstrarea jucătorilor importanţi.

Oficialii din Grant pregătesc deja campania de achiziţii pentru viitorul sezon. Iar lista de transferuri cuprinde şi numele lui Cristi Săpunaru, jucător repatriat din iarnă şi cunoscut ca fiind un adevărat rapidist.

George Copos încearcă să-l mai păstreze încă un an pe „Săpun" în Giuleşti, tot sub formă de împrumut, şi astfel să-l convingă pe Ioan Andone să rămână şi din vară la echipă. Patronul Rapidului a demarat deja negocierile cu FC Porto, club care ar fi de acord să-l cedeze pe fundaş, însă cu anumite condiţii.

Impedimentul: salariul

Românul a plecat în iarnă cu scandal din Portugalia, după ce la meciul cu Benfica s-a bătut cu un reprezentant al forţelor de ordine. Iniţial, Săpunaru a primit interdicţie de a mai juca timp de şase luni, însă, ulterior, suspendarea sa a fost redusă la doar patru etape.

Ca Săpunaru să rămână la Rapid şi din vară, Copos trebuie să-i achite integral salariul de 400.000 de euro, lucru însă neagreat de finanţatorul giuleştenilor. Acesta ar vrea să-i plătească doar jumătate din această sumă, iar restul să fie suportat de clubul portughez, aşa cum s-a întâmplat în acest retur.

Impresarul jucătorului, Victor Becali, spune că este puţin probabil ca cei de la Porto să accepte o asemenea condiţie. „E greu de crezut că ce au propus rapidiştii va fi realizabil. E o diferenţă mare între ce vrea Rapid şi ce vrea Porto. Ca Săpunaru să rămână şi din vară, George Copos trebuie să-i achite integral salariul", ne-a spus agentul FIFA.

Totuşi, Copos va continua negocierile cu FC Porto, mai ales că are un atu în tratativele cu lusitanii. În vară, portughezii trebuie să achite o nouă rată în contul transferului lui Săpunaru de la Rapid la Porto. Giuleştenii au încasat până acum 2,5 milioane de euro şi mai au de primit 1,5 milioane de euro. Ca să obţină prelungirea împrumutului lui „Săpun", Copos ar putea să le facă un „discount" lusitanilor.

Copos a plătit şi licenţa

Patronul Rapidului are planuri serioase pentru viitorul sezon. „Am plătit licenţa, iar la capitolul datorii suntem pe zero", a declarat omul de afaceri. Ca Rapid să rămână şi la anul în Liga I, patronul a achitat datorii de cinci milioane de euro. Copos visează să întărească Rapidul şi cu doi jucători de la Dinamo: Zicu şi Mărgăritescu. Cei doi nu mai sunt doriţi în „Groapă" şi au mai evoluat în Giuleşti.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite