Copil primeşte un munte de bani: Românul va fi răsplătit regeşte pentru calificarea în finala turneului de la Basel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copil

Marius Copil (93 ATP) a venit din calificări şi a învins numai adversari mai bine clasaţi decât el în drumul său fabulos spre ultimul act.

Marius Copil a făcut un turneu de poveste la Basel, venind din calificări şi oprindu-se doar în finala pe care o va juca, astăzi (ora 16.00, Digi Sport) cu marele Roger Federer (3 ATP).

Pe rând, arădeanul de 28 de ani a trecut de M. Zverev (72 ATP), Lajovici (49 ATP), Harrison (59 ATP), Cilici (6 ATP), Fritz (57 ATP) şi A. Zverev (5 ATP), cedând un singur set, abia în ultima partidă!

Calificarea în finala de la Basel i-a asigurat lui Marius un cec în valoare de 209.715 euro. Iar dacă va câştiga, astăzi, primul trofeu ATP din carieră, românul va încasa suma de 427.765 de euro!

E o peformanţă financiară remarcabilă pentru Copil care, în 2018, înaintea turneului de la Basel, adunase suma de 515.676 de dolari din premii. În toată cariera sa, arădeanul a câştigat 2.586.810 de dolari din tenis, fără a pune la socoteală prima de la Basel.

În ceea ce priveşte clasamentul mondial, Copil şi-a asigurat cea mai bună clasare din carieră de până acum, locul 60. Iar dacă îl va învinge, astăzi, pe Federer, atunci va ocupa, începând de luni, poziţia a 43-a!

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite