Copil minune: Ce înseamnă finala colosală pe care o va juca, Marius, astăzi, cu legendarul Roger Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată România va fi, astăzi, cu ochii spre Basel, acolo unde Marius Copil (93 ATP) poate câştiga primul titlu ATP din carieră.

Marius Copil încheie sezonul cu o lovitură uriaşă! Indiferent de ce va face, astăzi (ora 16.00, Digi Sport), în finala turneului de la Basel, el deja a realizat o serie de performanţe fabuloase.

În primul rând, arădeanul de 28 de ani a venit din calificări şi nu s-a oprit decât în finală, ceea ce nu se mai întâmplase la Basel din 2005! Ultimul sportiv care a izbutit o astfel de performanţă a fost cipriotul Marcos Baghdatis.

Apoi, e de remarcat faptul că Marius Copil, doar locul 93 ATP, va juca, astăzi, cu trofeul pe masă. Pentru a vedea când turneul de la Basel a avut un finalist cu un clasament atât de slab, trebuie să ne întoarcem tocmai în 1994! Atunci, americanul Patrick McEnroe (100 ATP) a fost învins de sud-africanul Wayne Ferreira. 

În fine, parcursul lui Copil la Basel în această săptămână, când a trecut, pe rând, de M. Zverev (72 ATP), Lajovici (49 ATP), Harrison (59 ATP), Cilici (6 ATP), Fritz (57 ATP) şi A. Zverev (5 ATP) i-a asigurat românului o urcare în clasamentul mondial până pe locul 60! Aceasta va fi cea mai bună clasare din cariera lui Marius de până acum. Dacă va şi câştiga trofeul în faţa lui Federer (3 ATP), atunci Copil va ocupa, începând de luni, locul 43 ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite