Contra a scos Dinamo din „moarte clinică“: ce poreclă i s-a dat antrenorului pentru felul în care se manifestă pe gazon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra. FOTO: Răzvan Păsărică
Cosmin Contra. FOTO: Răzvan Păsărică

Dinamo şi Craiova au oferit, sâmbătă, un duel la fel de spectaculos ca orice meci bun din La Liga, Bundesliga sau Serie A.

Dacă împotriva Botoşaniului, la doar câteva zile de la numirea lui Contra, „câinii“ au arătat, în mare parte, acelaşi joc slab, în schimb, contra Craiovei, Dinamo a făcut un prim 20 de minute fulminant, de parcă era o echipă din Premier League, „paraşutată“ în Liga I. 

„Dacă Dinamo ar fi jucat toată repriza ca în primele 20 de minute, atunci sportul practicat nu s-ar mai fi numit fotbal“, a exclamat, la pauză, Dinu Gheorghe la Digi Sport.

Răsplata a venit sub forma „dublei“ semnate de Nemec, internaţionalul slovac ajungând la şapte goluri în Liga I în 17 prezenţe în alb-roşu. CS U Craiova s-a trezit din pumni la 0-2 şi pe fondul retragerii bucureştenilor a nimerit bara de trei ori în 30 de secunde! Oltenii au dominat posesia şi după pauză, dar înainte ca Gustavo să înscrie după un penalty ratat de Andrei Ivan, Hanca putea face 3-0. 

Cu şase puncte din şase în ultimel două meciuri, Dinamo pare o echipă metamorfozată de energicul Contra. De altfel, manifestările tehnicianului de 41 de ani au fost comentate şi de elevii săi, după victoria de sâmbătă.

„E Simeone de România“

„N-am lucrat cu niciun antrenor din La Liga, dar, ca reacţii, toată lumea îi spune Cholo Simeone lui Contra. E Simeone de România“, a spus Claudiu Bumba. De aceeaşi părere a fost şi Dan Nistor: „Lui Mister i s-a pus şi o nouă poreclă. I se spune Cholo Simeone. Ne bucurăm de această poreclă şi sper să avem aceleaşi rezultate pe care le are Cholo la Atletico Madrid“.

Nu le-am făcut nimic jucătorilor, am încercat să le dau moral. Băieţii au arătat altfel, se vede că acest Dinamo are spirit şi luptă până la capătul puterilor. Cosmin Contra antrenor Dinamo   N-am rezolvat nimic până acum. Băieţii să-şi bage minţile în cap şi să fie atenţi că meciul cu Pandurii va fi, probabil, cel mai greu meci. Adrian Mutu director general Dinamo   10.442  de spectatori au asistat la Dinamo – CS U Craiova pe „Arena Naţională“.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite