Contra a găsit motivul prestaţiei penibile din meciul cu Malta. Cu Spania am fost fricoşi, ce s-a întâmplat la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei României, Cosmin Contra, a declarat că jucătorii săi au fost prea nervoşi în meciul cu Malta şi de aceea au greşit foarte mult.

Dacă prestaţia lamentabilă din înfrângerea cu Spania a fost pusă de Contra pe seama lipsei de curaj a jucătorilor săi, jocul tern cu selecţionata Maltei ar fi fost generat de nervozitatea excesivă a fotbaliştilor români. 

"Cu o echipă care în multe momente se apără în zece 10 jucători, e greu să-i deschizi. Jucătorii noştri au fost nervoşi, pentru noi era o finală, trebuia să câştigăm cu orice preţ ca să rămânem în cărţile calificării. Am introdus o echipă destul de tânără, fără experienţă, am debutat doi jucători şi poate această lipsă de experienţă a făcut ca jocul să fie de multe ori...

Nu ştiu de ce jucătorii au fost nervoşi în anumite momente, dar şi adversarul nu ne-a lăsat în multe momente să ne facem jocul nostru, au fost foarte agresivi, au ieşit foarte bine pe contraatac. Sunt trei puncte, rămânem în cursa calificării, dar bineînţeles că după acest meci trebuie să analizez foarte bine şi sper să iau deciziile corecte la următoarea convocare.

Importante sunt cele trei puncte, din punctul meu de vedere, am câştigat doi jucători, pe Bordeianu şi pe Rus, care au confirmat astăzi destul de mult. Suntem în continuare în cărţi. Avem patru săptăâmni ca să pregătim dubla cu Feroe şi Norvegia, trebuie să arătăm altfel la aceste două meciuri. Le-am transmis jucătorilor că toate meciurile după Spania sunt finale, nu ştiu dacă mesajul meu nu a pus mai multă presiune pe jucători. Am câştigat primul meci, preferam să câştigăm mai clar şi fără emoţii, dar acum pregătim cele două meciuri care urmează", a declarat Contra, la ProX.

Ce a spus Contra la finalul meciului cu Spania 
 

"Mie mi-ar fi plăcut ca jucătorii să fie un pic mai curajoşi mai ales când recuperam mingea şi în acelaşi timp, mi-ar fi plăcut ca jucătorii să facă mult mai mult pe faza ofensivă. Nimic mai mult. Mă aşteptam să suferim cu Spania la posesie, mă aşteptam să alergăm foarte mult, mă aşteptam să avem cotraatacuri şi să le ducem la bun sfârşit, dar din păcate am reuşit să facem aceste lucruri, pe care eu am crezut că le putem face şi în prima repriză, doar în ultima jumătate de oră"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite