Contra, convocat din vacanţă la naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza accidentării lui Săpunaru, Răzvan Lucescu a apelat la o soluţie extremă pentru meciurile de calificare la Euro 2012 cu Albania şi Belarus. Ghinioanele s-au ţinut lanţ pentru selecţioner în weekend. El a pierdut trei jucători convocaţi iniţial, fiind nevoit să-i înlocuiască cu alţii.

Primul care a căzut de pe lista lui Răzvan Lucescu a fost Cristian Săpunaru. Fundaşul lui Porto s-a accidentat în minutul 59 al partidei cu Rio Ave şi n-a mai putut termina meciul pe gazon. El a ratat astfel şi şansa de a reveni la naţională după cinci meciuri de absenţă, cauzate de o ceartă cu secundul Ştefan Iovan.

Pus în dificultate de accidentarea lui Săpunaru, Lucescu jr a trebuit să reacţioneze imediat şi, cum nu avea multe variante la îndemână, a apelat la una surprinzătoare. L-a chemat la lot pe Cosmin Contra (35 de ani), care a făcut un meci foarte bun, duminică seara, împotriva Stelei. „La o oră după joc m-a sunat Bogdan Stelea să-mi spună că am fost chemat la naţională. Am fost surprins, dar m-am bucurat. Eu avusesem o discuţie cu Răzvan Lucescu şi cu cei din conducerea federaţiei, în primăvară, înainte de meciul cu Israel, de la Timişoara. Le-am spus că, dacă vreodată va fi nevoie de mine, pentru un meci sau două, când e criză de efectiv, vin cu cea mai mare plăcere să ajut echipa", a povestit, ieri, Contra, căruia i-a expirat şi contractul cu FC Timişoara.

„Pe 30 august s-a terminat înţelegerea mea cu Timişoara şi, cum nu am nicio ofertă, probabil mă voi retrage. Vineri urma să plec în Spania, cu familia, deoarece copiii încep şcoala. Acum, după convocarea la naţională, vor merge doar ei cu soţia", a mai declarat „Guriţă". El este cel mai vechi component al lotului lui Răzvan Lucescu, debutând la naţională acum 14 ani, în meciul România - Georgia 5-0.

Probabil va fi rezervă

Contra are 72 de selecţii la naţională şi 7 goluri marcate, participând la Euro 2000 şi Euro 2008. Totuşi, Contra n-a mai jucat pentru tricolori de la 1 aprilie 2009, când a fost pe teren în Austria - România (2-1), ultimul meci al lui Piţurcă pe banca naţionalei.

Chemarea fostului fotbalist al lui Milan în ultimă instanţă la naţională nu înseamnă însă şi folosirea lui în primul „11". Ca fundaş dreapta, favorit la titularizare este Dănănae, iar la mijloc, Cociş a jucat foarte bine. „Guriţă" poate fi însă o soluţie pentru repriza a doua.

Lazăr şi Roman i-au înlocuit pe Tănase şi Răduţ

Lucescu jr nu l-a pierdut numai pe Săpunaru, ci şi pe Tănase şi pe Răduţ. Cei doi stelişti s-au accidentat în meciul cu Timişoara, devenind inapţi şi pentru naţională. Pentru a acoperi golul lăsat de ei, Răzvan a apelat la Roman şi Lazăr, de la Rapid.

Lotul convocat de selecționerul Răzvan Lucescu

- Portari: Lobonţ, Pantilimon, Tătăruşanu
- Fundaşi: Contra, Dănănae, Tamaş, Rădoi, Chivu, Maftei, Raţ, Neşu
- Mijlocaşi: Torje, Cociş, Florescu, Deac, Roman, Lazăr, Mureşan, Herea
- Atacanţi: Bilaşco, D. Niculae, Marica, B. Stancu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite