Contador vrea să se retragă, în timp ce oraşul său natal s-a "îmbrăcat" în galben, în semn de solidaritate cu ciclistul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria din Pinto a dat tonul acţiunii "Galben la balcon pentru Contador" sursa: sermadridsur.com
Primăria din Pinto a dat tonul acţiunii "Galben la balcon pentru Contador" sursa: sermadridsur.com

Ciclistul spaniol a declarat că se gândeşte să se retragă din activitatea sportivă, indiferent de decizia UCI şi Agenţia Mondială Antidoping. În tot acest timp, localitatea sa natală, Pinto, a fost împânzită de steaguri şi bannere galbene, de solidaritate cu sportivul.

Ciclistul spaniol triplu câştigător al Turului Franţei, Alberto Contador, se gândeşte la retragere. Rutierul din Pinto (Madrid) a declarat pentru El Mundo că, indiferent de decizia Uniunii Cicliste Internaţionale, ia tot mai serios în calcul să renunţe la ciclism. "Sunt atât de descurajat şi dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă, încât mă gândesc să renunţ la ciclism, indiferent de ce va decide UCI", i-a transmis Contador lui Carlos Castano, preşedintele Federaţiei Spaniole de Ciclism, scrie Marca.

Nu este prima oară când Alberto se gândeşte la retragere, ciclistul spunându-i acelaşi lucru şi mamei sale, înainte de conferinţa de presă de la Hotelul Artes din Pinto, când a fost anunţat că a fost găsit dopat cu clenbuterol.

Oraşul s-a îmbrăcat în galben, pentru Contador

Primăria din Pinto a arborat o uriaşă pânză galbenă la balcon, ca dovadă a susţinerii şi solidarităţii faţă de sportiv. Iniţiativa a fost repede adoptată de locuitorii municipiului, care au iniţiat o campanie locală, propagată prin mesaje SMS: "În sprijinul lui Contador, atârnă ceva galben la balcon sau la fereastră. Trimite mai departe".

Prin acest gest, localitatea natală a rutierului vrea să-şi exprime solidaritatea faţă de ciclist în faţa "atacurilor pe care le suferă" după acuzaţiile de dopaj cu clenbuterol la ediţia trecută a Turului Franţei.

Edilii au explicat că uriaşul banner galben vrea să fie "o aducere aminte a tuturor momentelor de supremă bucurie pe care Alberto le-a adus localităţii după victoriile sale în Le Tour".

Citeşte pe adevarul.es ce spun edilii din Pinto despre Contador şi când crede preşedintele Federaţiei Spaniole de Ciclism că va fi anunţat un verdict în cazul de dopaj în care este implicat sportivul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite