Constructorul Cleopatra Constanţa nu se înscrie în Divizia Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rugby
rugby

Debutul anului 2010 aduce şi prima retragere din Divizia Naţională la rugby. Confruntată cu probleme financiare încă din 2009, fără sprijin pe plan local, Constructorul Cleopatra Constanţa a anunţat că nu mai participă la campionat.

"Am anunţat atât Direcţia de Sport a Judeţului, cât şi Federaţia Română de Rugby că, din pricina crizei economice, nu mai putem continua activitatea cu echipa de seniori, Constructorul-Cleopatra. Nu mai avem banii necesari şi, drept urmare, nu ne vom mai înscrie în campionatul 2010/2011. Am purtat discuţii cu cei din conducerea cluburilor Callatis Mangalia sau CS Năvodari, pentru a le ceda lor locul, dar nimeni nu a fost interesat. Cred că motivul pentru care nu vor în prima ligă este acelaşi - lipsa banilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", preşedintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan.

Nici Farul Constanţa, echipa fanion a sportului constănţean (6 titluri naţionale), nu trece printr-o perioadă prea fastă. Ratarea calificării în finala ediţiei 2008-2009 a Diviziei Naţionale, precum şi conflictul cu Federaţia Română de Rugby (FRR), izbucnit după semifinala cu Baia Mare - s-a acuzat arbitrajul, iar apoi, după ce mai mulţi jucători au fost suspendaţi, s-a cerut amânarea meciului pentru locurile 3-4, cu Dinamo, cerere respinsă -, au făcut ca gruparea să se confrunte cu dificultăţi financiare.

Este de precizat că în urmă cu 25-30 de ani în judeţul Constanţa exista o serie de liga a doua la rugby. La acea vreme, Farul se implica anual în lupta pentru titlul naţional, această echipă furnizând şi numeroşi jucători loturilor naţionale.

O altă echipă importantă a rugby-ului constănţean care s-a desfiinţat nu cu mult timp în urmă este CFR.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite