Constantin Din este noul preşedinte al Federaţie Române de Handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Din
Constantin Din

Constantin Din a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, în care îi succede lui Alexandru Dedu, care a fost de asemenea candidat.

Din a obţinut 157 de voturi în turul doi, în timp ce Alexandru Dedu a obţinut 66.

Cei doi au ajuns în turul doi, după ce în primul tur Constantin Din a primit 95 de voturi şi Alexandru Dedu 79. Tot în primul tur, Bogdan Voina, fost handbalist la Steaua, a primit 48 de voturi, iar Maximilian Gavrilă, director al clubului de la Şcoala 181 din Bucureşti, un vot.

În turul al doilea, Bogdan Voina, fiul mareului handbalist Radu Voina, le-a recomndat celor care l-au votat să-l susţină pe Din.

“Vreau să vă mulţumesc din suflet  pentru încrederea acordată şi vă promit că nu o să vă dezamăgesc. Mulţumesc şi actualei conduceri pentru ce a reuşit să facă în aceşti opt ani. Vă promit că handbalul românesc împreună cu dumneavoastră este pe mâini bune”, a spus Din.

La Adunarea Generală de la Hotel Marriott din Bucureşti au votat 223 de structuri sportive.

Constantin Din (53 de ani) este fost arbitru la nivel de mari competiţii internaţionale, iar în prezent este observator EHF. El a candidat pentru prima dată pentru funcţia de preşedinte al FR Handbal.

La 50 de ani, Alexandru Dedu a candidat pentru al treilea mandat, el fiind ales pentru prima dată în funcţie în februarie 2014. Fost component al naţionalei, cu care s-a clasat pe locul 8 la JO din 1992, şi câştigător la nivel de club al Ligii Campionilor, Dedu a condus forul naţional în ultimii opt ani. Al doilea mandat l-a câştigat la doar un vot diferenţă în faţa Narcisei Lecuşanu, oficial IHF în prezent.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite