Conferinţă incendiară: Klopp, pus la zid de un ziarist african. Reacţia neamţului, admirabilă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klopp

În România, ne-am obişnuit cu antrenori veşnic nemulţumiţi, care imediat îşi pierd calmul, când primesc întrebări incomode. În Liga Campionilor, la cel mai înalt nivel, un tehnician uriaş nu şi-a permis, în niciun moment, să aibă o reacţie deplasată, deşi a fost luat tare de un reporter agresiv.

Liverpool îşi continuă marşul triumfal în grupele Ligii Campionilor: cinci meciuri, cinci victorii, golaveraj 15-5, în grupa B. Unde şi-a asigurat de mult calificarea de pe primul loc, în optimi. Porto (5 puncte), AC Milan (4p) şi Atletico Madrid (4p) se luptă pentru a doua poziţie, ultima care duce în următoarea fază a Ligii.

Miercuri seară, după încă o victorie confortabilă pentru Liverpool, 2-0 cu Porto pe „Anfield“, antrenorul gazdelor, Jurgen Klopp (54 de ani), a avut probleme mai mari la conferinţă decât în timpul partidei! Pentru că neamţul a fost luat la întrebări de un reporter african. Acesta a fost foarte supărat că, într-o conferinţă anterioară, Klopp s-a referit la Cupa Africii drept o „competiţie mică“. De fapt, Klopp a folosit o figură de stil, pentru a fi ironic, dar nu la adresa competiţiei. El s-a legat de calendarul competiţional internaţional, care programează meciuri pe bandă.

Deşi a tot încercat să explice ce a vrut să zică, Klopp s-a lovit de refuzul reporterului de a înţelege lucrurile. Chiar şi aşa, Klopp şi-a păstrat calmul până la final, în mod admirabil.

Cupa Africii 2021 a fost amânată cu un an, la fel ca Euro 2020. Va fi găzduită de Camerun, în perioada 9 ianuarie - 6 februarie 2022. Cu ocazia acestei întreceri, Liverpool va rămâne fără mai mulţi jucători, în frunte cu Salah, Sadio Mane sau Keita.

Cum a decurs dialogul de la conferinţă?

*Jurgen Klopp: N-am vrut să sune în felul ăsta (n.r. - Cupa Africii, o competiţie mică, neimportantă), nu la asta m-am referit. Nu ştiu de ce ai înţeles asta.

*Reporter: Aşa ai spus! Am auzit ce ai spus la conferinţă. Ai spus că e o competiţie mică. Aşa ai spus!.

*Jurgen Klopp: N-am vrut să sune aşa, nu la asta m-am referit.

*Reporter: Cred că trebuie să-ţi prezinţi scuzele unui întreg continent.

*Jurgen Klopp: Nicio secundă n-am vrut să spun că e o competiţie mică sau că Africa e un continent mic. Dacă vrei să înţelegi, o poţi face. Un reporter mi-a spus că nu e nicio pauză internaţională până în martie, iar eu i-am spus: „Nu, mai e o competiţie mică în ianuarie“. Dar n-am vrut să spun că e o competiţie mică, ci că e tot o competiţie, am fost ironic. E o mare competiţie, în care joacă cei mai buni jucători.

*Reporter: Dar n-ai spune aşa despre Campionatul European, n-ai spune că e o competiţie mică.

*Jurgen Klopp: Eu nu sunt vorbitor nativ de limba engleză, dar, dacă vrei să mă înţelegi greşit, o poţi face. Eu ştiu că n-aş spune niciodată aşa ceva, n-aş gândi că în Africa urmează o competiţie mică. Asta e acum, n-a fost intenţia mea să spun aşa ceva, tu ai făcut o mare chestie din asta. Şi, ca să fiu sincer sută la sută, nu prea e OK.

VEZI DIALOGUL DE LA CONFERINŢĂ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite