Concordia – Rapid 1-0. Giuleștenii, umiliți la Chiajna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflați în urmărirea liderului Ligii 1, Dinamo, rapidiștii au suferit un eșec umilitor (0-1) la Chiajna. Concordia a avut două mari ocazii de gol, însă a marcat un gol fenomenal, prin Adi Popa, care a finalizat o cursă de circa 60 de metri, în ultimul minut de joc! Giuleștenii au presat pe final, însă portarul Kolev a fost de neînvins.

Rapid a avut un meci mai greu decât se credea la Chiajna, cu Concordia. Gazdele s-au dovedit arțăgoase, făcând deseori presing în apropierea porții lui Coman, și incisive în atac. De altfel, ele au avut și cele mai mari ocazii de gol ale meciului.

În minutul 13. Rocha a fost deschis în adâncime, spre poarta rapidistă, a preluat și a șutat cu sete, însă Coman a reușit să evite golul, deviind balonul în corner. A fost cea mai mare ocazie de gol din prima repriză.

Cinci minute mai târziu, Rapidul a reacționat prin Herea, însă mingea șutată de el, din unghi, a fost prea lentă pentru a-l păcăli pe Kolev.

Până la pauză nu s-au mai consemnat alte ocazii mari, ci doar faptul că arbitrul Radu Petrescu a arătat cinci cartonașe galbene lui Krumov (min. 22), Muzac (min. 27) și Sitya (min. 33), respectiv lui Duarte (min. 14) și Oros (min. 18).

Chiar la primul atac din repriza secundă, Concordia a fost pe punctul de a marca. Aflat într-o poziție dificilă, pe partea stângă, la circa 25 de metri, cu om la marcaj, Viorel Dinu a șutat plasat, iar Coman a izbutit cu greu să devieze balonul în corner.

În minutul 50, Rui Duarte a văzut al doilea ”galben”, fiind eliminat. Echilibrul numeric s-a restabilit  după nouă minute, când și Muzac a fost averizat pentru a doua oară în acest meci.

O fază controversată s-a petrecut după un sfert de oră (min. 65): Krumov (Concordia) a atins balonul cu mâna, în propriul careu, însă arbitrul nu a dictat penalty. Radu Petrescu, în schimb, a continuat să ”împartă” cartonașe, fiind avertizați Rocha (min. 70), respectiv Roman (min. 70) și Deac (min. 72).

Giuleștenii au forțat pe final de meci, însă lovitura de cap a lui Grigore (min. 81) a fost apărată de Kolev, care s-a accidentat la faza următoare (min. 83). Asaltul Rapidului a continuat, fără niciun rezultat.

Mai mult decât atât, în minutul 90, Adi Popa a făcut o cursă fenomenală, de 50-60 de metri, și a înscris cu ”o scăriță”! Chiajna a reușit astfel să bată și Rapidul după ce a învins și campioana en titre, Oțelul Galați, în precedentul meci disputat pe teren propriu.

Prezenți în număr mare la Chiajna, fanii din Giulești și-au încurajat echipa până prin minutul 80, însă apoi mulți dintre ei s-au arătat nemulțumiți de jocul favoriților. S-a scandat, de pildă, numele lui Marius Șumudică, fostul antrenor al ”vișiniilor”.

În urma acestui eșec, Rapid pierde trei puncte prețioase în lupta pentru titlu.

Concordia l-a lăsat pe margine, în acest meci, pe Idan Baruch, portarul ale cărui gafe au făcut ca echipa din Chiajna să fie surclasată (0-4) în runda precedentă, la Vaslui.

CHIAJNA: Kolev - Krumov, Mamele, Bratu, Guillherme - Muzac, L. Filip - V. Munteanu (Ad. Popa '70), V. Dinu (Petrovici '63), Dos Santos (Ilie Iordache '74) - A. Rocha.

Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

RAPID: Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Bozovici - Teixeira (Surdu '79), Pavlovici, Herea (Sotelo '71) - Deac, Al. Ioniţă (N. Grigore '56), Roman.

Antrenor: Răzvan Lucescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite