Comentator sportiv din Grecia, dat afară după ce a făcut o afirmaţie rasistă despre coreeni: „Ochii lor sunt atât de înguşti, nu înţeleg cum pot vedea mingea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeong Young-sik. Foto: Instagram
Jeong Young-sik. Foto: Instagram

Un comentator sportiv din Grecia a fost concediat după ce a spus la televiziunea publică ERT că membrii echipei de tenis de masă a Coreei de Sud au ochii atât de „înguşti” încât nu înţelege „cum pot vedea mingea”, scrie Business Insider.

Invitat să comenteze meciul dintre Jeong Young-sik (Coreea de Sud) şi Panagiotis Gionis (Grecia), Dimosthenis Karmiris a făcut afirmaţia rasistă în direct.

Când a fost întrebat despre nivelul ridicat de joc al sportivilor sud-coreeni, Dimosthenis Karmiris a spus: „Ochii lor sunt atât de înguşti, nu înţeleg cum pot vedea mingea mişcându-se înainte şi înapoi", potrivit Digi24. 

La câteva ore după transmisiunea din data de 27 iulie, televiziunea de stat ERT l-a concediat pe Karmiris.

„Comentariile rasiste nu-şi au locul la televiziunea publică. Colaborarea dintre ERT şi Dimosthenis Karmiris s-a încheiat astăzi, la scurt timp după emisiunea de dimineaţă ", a anunţat ERT într-un comentariu postat pe site-ul său.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite