Colţescu şi-a luat avocat de talie mondială: E expert în litigiile sportive şi stabilit la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
avocatului Josep F. Vandellos Alamila, specialist în litigiile sportive
avocatului Josep F. Vandellos Alamila, specialist în litigiile sportive

Centralul craiovean de 43 de ani şi-a dat seama că, pentru a-şi salva reputaţia, are nevoie de susţinerea unui om familiar cu structuri sportive, precum UEFA.

Dacă centralul acelei partide, Ovidiu Haţegan, a refuzat să comenteze cele întâmplate pe „Parc de Princes“, atât în mediul virtual, cât şi la revenirea în ţară, spunând că regulamentul nu-i permite acest lucru, în schimb, Colţescu a avut o scurtă postare pe Twitter. După care nici măcar n-a fost văzut la revenirea în România, părăsind aeroportul pe la o altă ieşire decât cea folosită de colegii săi, tocmai pentru a evita contactul cu presa.

Totuşi, centralul craiovean n-a depus armele şi s-a hotărât să se lupte până la capăt pentru a-şi salva reputaţia, în acest scandal cu tentă rasistă. De aceea, potrivit publicaţiei spaniole „Sport“, Colţescu a apelat la serviciile avocatului Josep F. Vandellos Alamila, specialist în litigiile sportive, pentru ca acesta să-l reprezinte în faţa forului european. Cu o experienţă de un deceniu în acest domeniu sportiv, Vandellos a câştigat multe cazuri, inclusiv la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS), forul suprem, care dă verdicte în litigiile sportive.

Publicaţia spaniolă „Sport“, citată de Digi Sport, a şi explicat importanţa acestui caz, care îl are pe Colţescu în prim-plan, pentru fotbalul mondial.

Ce au scris jurnaliştii spanioli?

*Fără îndoială, sentinţa, indiferent care va fi aceasta, va marca un precedent. Josep Vendellos va fi responsabil de o procedură aflată în centrul atenţiei în fotbal, din cauza caracterului presupus rasist al cuvintelor folosite de Colţescu şi a politicii UEFA, în această chestiune.

*Acest român a trecut, în doar câteva ore, de la anonimatul absolut la a fi în centrul atenţiei. Arbitru internaţional din 2006, Colţescu n-a fost niciodată protagonist în competiţiile UEFA, dar, în ultimii ani, a devenit al patrulea om în brigada lui Ovidiu Haţegan, cel mai apreciat arbitru din România.

CITEŞTE ŞI:

Turcii „tremură“ mai tare decât Colţescu: Decizie luată de UEFA după ce pe imagini s-a auzit cuvântul „ţigan“ VIDEO

Drama lui Colţescu: Povestea arbitrului care a indignat Europa. În 2008, a vrut să se sinucidă

Webo, interviu incendiar pentru BBC: „Sincer să fiu, îmi este ruşine“. A primit mesaje de ameninţare din România

Colţescu, dărâmat: Prima sa reacţie după ce a fost acuzat de rasism

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite