Colţescu, făcut praf şi de Roxana Mărăcineanu: „Rasism ordinar!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ministrul Sportului din Turcia a catalogat gestul arbitrului român drept o „crimă“, acum s-a dezlănţuit şi omologul său francez. Fosta înotătoare de origine română a fost indignată de ce văzut şi ce a auzit în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir.

Sebastian Colţescu s-a transformat, de aseară până acum, în „sacul de box“ al lumii fotbalului! Iar asta pentru că a folosit apelativul „negru“ pentru a identifica un membru din stafful clubului turc. Un gest neinspirat pentru care va plăti scump, cu încheierea carierei sale internaţionale!

Ultima persoană care l-a pus la zid pe Colţescu e Roxana Mărăcineanu (45 de ani), ministrul Sportului din Franţa. Într-o postare pe Twitter, Mărăcineanu a catalogat gestul arbitrului român drept : „Rasism ordinar!“

Ce a scris Roxana Mărăcineanu?

*În această seară, sportivii au luat o decizie istorică în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a unui rasism ordinar. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolismul puternic al gestului lor şi solidaritatea lor.

CITEŞTE ŞI:

Sociologul Gelu Duminică dă verdictul: „Colţescu, rasism inconştient. S-a sinucis profesional“

Colţescu, apărat de un fost fotbalist de culoare: Discurs elegant despre gestul românului

Colţescu, dărâmat: Prima sa reacţie după ce a fost acuzat de rasism

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite