Colţescu, apărat cu dinţii în ţară: „E ruşinos ce s-a întâmplat! Românii nu sunt rasişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Colţescu a fost arbitrul de rezervă la meciul PSG - Istanbul Başakşehir
Sebastian Colţescu a fost arbitrul de rezervă la meciul PSG - Istanbul Başakşehir

UEFA l-a absolvit pe centralul craiovean de acuzele de rasism pentru apelativul „ăla negru“, însă, chiar şi aşa, l-a reţinut de la delegări până la finalul acestui sezon. Această decizie a provocat indignare în România.

UEFA a anunţat verdictul său în cazul meciului de pe „Parc des Princes“, după 90 de zile, după cum „Adevărul“ a scris aici.

La prima vedere, pedeapsa dată în cazul lui Colţescu pentru „comportament inadecvat“ e blândă. Dar ea va fi atacată de centralul craiovean, după cum a anunţat, astăzi, avocatul său, cel care a avut un discurs virulent, după cum „Adevărul“ a scris aici. 

Şi nu doar spaniolul Josep Vandellos a fost indignat de suspendarea primită de clientul său! Într-o intervenţie la Look Sport, fostul arbitru internaţional, Cristi Balaj, a criticat faptul că Sebastian Colţescu (43 de ani) nu mai poate fi delegat nicăieri până la data de 30 iunie.

Ce a spus Cristi Balaj?

*Am spus mereu că nu e cazul de rasism. Dacă au ajuns străinii să ne fure din ţară, nu e cazul să ne fure şi limba pe care o învăţăm, de când suntem mici, limbă pe care o învăţăm de la şcoală.

*Comportament inadecvat, dar Şovre (n.r. - asistentul Octavian Şovre, care a primit doar avertisment din partea UEFA), care a folosit acelaşi limbaj, a primit avertisment. E ruşinos, e o ruşine imensă! Dacă ei au primit aceste decizii, echipa turca (n.r. - Istanbul Başakşehir) n-ar mai trebui să joace trei ani!

*Eu apăr un român, apăr limba română. Românii nu sunt rasişti! Există mişcarea Black Lives Matter, dar eu spun că People Lives Matter, inclusiv şi viaţa lui Colţescu.

Balaj

Cristi Balaj, nemulţumit de decizia UEFA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite