Cod roşu de baschet 3x3: Un fost star al echipei locale a câştigat Visit Oradea Streetball

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bschetul 3x3 a devenit sport olimpic
Bschetul 3x3 a devenit sport olimpic

Sârbii de la Dzakovi 3x3, conduşi de un fost star al echipei CSM Oradea, Djordjo Djordjic, au dominat copios competiţia Visit Oradea Streetball de la început şi până la final.

Nici chiar compatrioţii lor de la Extra Auto Vrbas, cu un viitor jucător în campionatul universitar nord-american în lot, nu le-au putut sta în cale. Dzakovi 3x3 a câştigat finala cu 21-12 şi încheiat turneul cu toate meciurile castigate înainte de expirarea celor 10 minute regulamentare.

Băieţii de la Dzakovi 3x3 au încasat un cec în valoare de 5000 de lei şi s-au calificat pentru finala circuitului national Sport Arena Streetball 2017, care va avea loc la Bucureşti în zilele de 19 şi 20 august.

Desfăşurat în emblematica Piaţa a Unirii, în apropierea bisericii cu lună şi a primăriei, turneul de baschet 3x3 a fost principala atracţie orădenilor dar şi a turiştilor care s-au plimbat prin centrul oraşului. Cupluri proaspăt căsătorite sau burlăciţe aflat în oraş pentru o petrecere de pomină au păşit pe terenul de baschet pentru o amintire inedită.

Turneul a reunit la start peste 200 de jucători, de la puşti de 9-10 ani, până la veterani de peste 45 de ani care şi-au demonstrat pasiunea pentru baschet luptându-se cu temperaturile caniculare. Furtuna stârnită duminică după amiază a forţat organizatorii să încheie competiţia în Sala Sporturilor “Antonio Alexe”.

La categoria Open Feminin, fetele de la Agro Squad, componente ale echipei de baschet CS Agronomia Bucureşti, au ieşit din nou învingătoare, bifând al treilea succes din acest sezon al circuitului national, după Tulcea şi Constanţa.

Sâmbătă, în prima zi de Visit Oradea Streetball, invitaţi speciali au fost luptătorul MMA Sandu Lungu şi Levente Szjiarto, cel mai titrat baschetbalist român în activitate. Deşi avea încă pe corp urmele ultimei gale la care a participat, printre care şi o entorsă destul de serioasă, Sandu Lungu a acceptat invitaţia organizatorilor şi a intrat pe teren pentru a arunca la coş. L-a avut lângă el pentru îndrumări pe Levente Szjiarto, baschetbalistul echipei Steaua CSM EximBank, care a cucerit în cariera sa 12 titluri naţionale, record pentru un jucător aflat încă în activitate.

Evenimentul marca Sport Arena Streetball a fost organizat cu sprijinul Visit Oradea, CSM Oradea şi Primăria Oradea. Circuitul naţional de baschet 3x3 este susţinut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Ursus Cooler, Gatorade, Ideal Board Games, Red Bull, Pegas şi Kiss FM.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite