CM BASCHET: Spania a învins Canada, China s-a calificat in extremis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ibericii au reuşit să câştige fără probleme (89-67) meciul cu Canada, ocupând locul 2 în grupa D a CM de baschet din Turcia. Într-o altă serie (C), Côte d'Ivoire n-a reuşit să câştige la 13 puncte în faţa echipei Porto Rico, astfel că selecţionata Chinei va merge mai departe.

Echipa masculină de baschet a Spaniei a reuşit să se detaşeze rapid de Canada, în ultimul ei meci din grupa D. Ricky Rubio (8 puncte), Fran Vasquez (19p) şi Rudy Fernandez (19p) au fost artizanii victoriei ibericilor. Spania ocupă, provizoriu, locul 2.

Înainte de a disputa meciul cu Turcia, în grupa C, echipa Chinei s-a calificat în optimile de finală, fază în care va întâlni Lituania (marţi, ora 18.00, la Istanbul). Asiaticii au profitat de rezultatul din meciul Côte d'Ivoire - Porto Rico. Cele trei echipe aveau acelaşi număr de puncte (6). Cum China bătuse Côte d'Ivoire cu 83-73, însă pierduse cu Porto Rico (76-84), asiaticii sperau ca africanii să nu câştige la o diferenţă de 13 puncte... Côte d'Ivoire a condus în permanenţă, având un avantaj de douăsprezece puncte (88-76) cu 15 secunde înaintea finalului meciului cu Porto Rico. În cele din urmă africanii au câştigat cu 88-79, rezultat care a calificat China.

Alte rezultate: Grupa A: Australia - Angola 76-55. Grupa B: SUA - Tunisia 92-57, Slovenia - Iran 63-56. Grupa C: Rusia - Grecia 73-69. Grupa D: Lituania - Liban 84-66.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite