CM 2018 - Victorie cu şansă şi VAR pentru Franţa la meciul de debut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotată ca una dintre naţionalele favorite la câştigarea Cupei Mondaiel din Rusia, Franţa a întâlnit Australia în primul meci din Grupa C.

La Kazan, unul dintre cele mai estice oraşe care găzduiesc partide de la CM 2018, Franţa a pornit în trombă, etalându-şi atacul de 200 de milioane de euro, cât valorează împreună Dembele (80), Griezmann (100) şi Mbappe (120).

Vârful lui PSG a ratat o ocazie în minutul 5, iar apoi, tot un francez a fost la un pas să deschidă scorul, Tolisso fiind aproape de autogol. Franţa s-a menţinut în ofensivă fără finalitate însă pe tabela de marcaj, Australia, cu un joc bazat pe forţa fizică, rezistând şi contracarând în special prin centrări spre careul lui Lloris.

Repriza secundă a început tot cu iureşul francezilor, care au obţinut un penalty, validat de VAR, după un fault asupra lui Griezmann. Tot el a transformat şi în minutul 58 Franţa conducea cu 1-0. Australia a egalat însă repede, tot din penalty, prin Jeddinak (62), după un henţ făcut de Umtiti. Speriaţi de perspectiva unei remize, francezii s-au năspustit spre poarta adversă, dar golul a venit doar cu o marjă însemnată de noroc. Pogba a trimis spre poartă, în minutul 81, mingea a fost deviată uşor de un fundaş şi a căzut după linia porţii. Victorie importantă, dar nicidecum uşoară pentru Franţa, la debutul în CM 2018.

În celălalt meci al grupei, de la ora 19.00 se întâlnesc Danemarca şi Peru.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite