CM 2014. VIDEO Ghanezul Muntari a împărţit bani într-o favela braziliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muntari (în roşu) e vedeta ghanezilor
Muntari (în roşu) e vedeta ghanezilor

Sulley Muntari a devenit idolul nevoiaşilor care locuiesc în favelele din Maceio, oraş în apropierea căruia africanii sunt cazaţi în perioada Mondialului.

Mijlocaşul a semnat recent prelungirea contractului pentru încă un sezon cu AC Milan, însă nu-i poate ajuta pe ghanezi în meciul de joi cu Portugalia, partidă ce le poate asigura un loc în optimile turneului final, fiind suspendat. Cum financiar nu are niciun fel de griji, salariul său la milanezi fiind de 1.500.000 de euro pe an, şi nici nu e presat de programul antrenamentelor Muntari s-a gândit să se recreze. I-a comunicat selecţionerului Akwasi Appiah intenţia sa şi a primit acordul, cu condiţia să fie însoţit de câţiva poliţişti. El a plecat prin favele, dar a avut grijă să-şi umple buzunarele de reali, moneda locală, totalul fiind de peste 1.600 de euro. 

VIDEO Reportaj de pe Copacabana: "Aveţi grijă la telefoanele mobile"

Apoi, fiecare copil, dar şi bătrân, ce i-a ieşit în cale, pe lângă autografe şi fotografii, s-a ales cu o sumă considerabilă. Africanul, al cărui frate Muniru joacă la CFR Cluj, a vrut să facă acest gest pentru că la rândul său a avut o copilărie săracă. Oricum, nu e prima dată când fotbalistul ajută persoanele defavorizate, el şi soţia sa, Menaye Donkor, având în Ghana o organizaţie umanitară ce ajută copiii sărmani să aibă parte de educaţie. Şcoala sponsorizată de el, de la salariile profesorilor şi până la uniformele sau calculatoarele necesare, a avut până acum 500 de mici cursanţi. În plus, Muntari a asigurat alimente şi medicamente pentru mai multe orfelinate în care se aflau numai copii infectaţi cu SIDA.

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite