CM 2014. Primele declaraţii după finala Cupei Mondiale câştigate de Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpitanul reprezentativei Germaniei, Philipp Lahm, cel care a ridicat primul trofeul. FOTO: Reuters
Căpitanul reprezentativei Germaniei, Philipp Lahm, cel care a ridicat primul trofeul. FOTO: Reuters

Finalul partidei din ultimul act al Cupei Mondiale a adus pentru o parte din jucători bucurie, în timp ce pentru alţii o mare tristeţe, vizibilă prin lacrimile lor. Declaraţiile fotbaliştilor şi antrenorilor participanţi la evenimentul sportiv de la Rio de Janeiro au fost în ton cu starea lor de spirit.

De 113 minute au avut nevoie germanii pentru a-l învinge pe Sergio Romero şi să marcheze golul care le-a adus victoria la capătul unei partide de 120 de minute. Jucătorii lui Low au fost fericiţi în urma meciului, prin reuşita lor şi obţinerea unui trofeu pe care-l aşteptau din 1990, când l-au câştigat ultima oară.

„Este incredibil ce am realizat. Nu avem nevoie să avem cel mai bun jucător din lume. Avem nevoie doar să avem cea mai bună echipă. Am devenit tot mai buni de-a lungul turneului şi nu ne-am dat bătuţi nici măcar când lucrurile nu mergeau aşa cum ne doreau. Ne-am menţinut planul şi am devenit campioni mondiali. Echipa a rămas calmă şi răbdătoare. Ştiam că avem ceva de făcut până la final", a declarat căpitanul germanilor, Philipp Lahm la finalul meciului, potrivit Mediafax.

„Este foarte greu de explicat. Am văzut totul, am avut ocazii mai bune. Sunt mândru că am împărtăşit acest moment cu acest grup, durerea este imensă. Am dat totul şi suntem trişti pentru noi, pentru cei care au venit în Brazilia şi pentru cei care au rămas acasă", a declarat Mascherano, informează L‘Equipe.

Starul lui FC Barcelona, desemnat jucătorul turneului, a fost foarte trist la finalul partidei în care nu s-a putut bucura de trofeul primit. „Cred că am încercat totul, însă nu am reuşit. Nu am putut marca. Ne doream să câştigăm Cupa Mondială. Dar acum trebuie să privim spre viitor”, a declarat fotbalistul căruia îi lipseşte până în prezent un succes la Mondial cu reprezentativa sa. .

O declaraţie asemănătoare a venit şi din partea selecţionerului din ţara tangoului Alejandro Sabella: „Sunt foarte trist, dar mândru de echipă, avem o mare echipă. Puteam să câştigăm meciul în prima repriză, dar astăzi am jucat un meci împotriva unei mari puteri”, a afirmat antrenorul care potrivit propriilor declaraţii probabil se va despărţi de reprezentativa Argentinei. .

Cel mai bun portar al Mondialului a avut un scurt interviu în care nu a uitat de jucătorii care nu au putut fi aproape de echipa Germaniei la această întrecere sportivă: „Am pierdut jucători precum Lars şi Sven Bender, sau Marco Reus, care meritau să fie campioni mondiali. Germania este campioană mondială. Nu ştiu cât timp vom sărbători, dar sigur vom petrece”, informează Agence France Presse.

Thomas Muller, cel mai bun tânăr jucător de la Mondialul din Africa de Sud şi al doilea marcator al acestuia, a amintit de coeziunea echipei şi de lipsa oricăror nemulţumiri ceea ce a controbuit la succesul germanilor.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite