CM 2014. Portarul nemţilor a avut cifre mai bune decât golgheterul echipei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neuer a fost ca un adevăart libero al echipei sale
Neuer a fost ca un adevăart libero al echipei sale

Portarul lui Bayern Munchen a fost cel mai bun om al nemţilor contra Algeriei şi a impresionat prin numeroasele ieşiri în afara careului.

Germania a avut nevoie de prelungiri pentru a trece în optimi de Algeria, dar până să ajungă la prelungiri a avut nevoie de un portar în mare formă pentru ca “isprava” din 1982, când nemţii au pierdut la Mondialul din Spania, să nu se repete şi în Brazilia.

Eroul germanilor este goal-keeperul Manuel Neuer, legitimat la Bayern Munchen, care s-a remarcat prin uşurinţa ieşirilor din propriul careu, atunci când algerienii depăşiseră apărarea germană. Cifrele lui Neuer sunt fabuloase, ţinând cont că el a atins mingea de 59 de ori în timpul partidei, de 21 de ori în afara careului. A oferit 32 de pase, mai multe decât a reuşit Schurrle, autorul primului gol al Germaniei. Mergând mai departe, în prima repriză, Neuer a atins mingea de 24 de ori, mai mult decât a făcut-o Thomas Muller, care s-a întâlnit cu balonul doar de 20 de ori.

Neuer a ajuns să-şi perfecţioneze jocul de picior în special după venirea lui Guardiola la Bayern Munchen, tehnicianul spaniol care a încercat să implementeze stilul pe care la avut la Barcelona şi la noua sa formaţie. Adept al jocului combinativ, dar şi al pasei la portar, Pep a insistat ca Neuer să stea undeva mai la marginea careului, pentru a ajunge cât mai uşor în sprijnul colegilor săi.

Ceea ce s-a şi întâmplat la partida cu Algeria, când Manuel a demonstrat de ce este al doilea cel mai scump transfer al unui portar din istoria fotbalului mondial. În 2011, Bayern a plătit pentru el 24 de milioane de euro, punându-l pe locul doi în această ierarhie, după Gianluigi Buffon. Fanii lui Schalke, echipă la care Neuer s-a format, au criticat dur decizia portarului de a pleca chiar la o rivală, însă portarul de 28 de ani şi-a dorit performanţă la un nivel mult mai înalt. Iar Bayern i-a oferit acest lucru, în doar trei ani, Neuer câştigând opt trofee cu bavarezii (două titluri naţionale, două Cupe ale Germaniei, Supercupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor). Cu mult peste o Cupă a Germaniei, luată cu Schalke în 2011.

49 de selecţii la naţională are Manuel Neuer, care a debutat pentru nemţi în 2009

REPORTAJ ÎNTR-O FAVELĂ DIN RIO DE JANEIRO

CE CAPETE AU MAI CĂZUT DUPĂ EŞECURILE DE LA CM

A donat 500.000 de euro

Manuel Neuer este un tip implicat în acţiuni caritabile şi în 2011 a donat 500.000 de euro fundaţiei pe care a înfiinţat-o având ca scop ajutorarea copiilor. El câştigase acei bani la un concurs televizat „Vrei să fii milionar?”. Originar din Gelselkirchen, goal-keeperul de 1,93 metri a crescut la aceeaşi academie care l-a dat fotbalului şi pe colegul său de la naţională, Mesut Ozil, lansat şi el tot de Schalke. În ziua în care a împlinit cinci ani, Neuer a semnat cu Schalke, impresionat de faptul că de la fereastra casei sale putea vedea stadionul echipei. Până la 14 ani, el a jucat tenis, în paralel cu fotbalul, avându-l ca idol pe Boris Becker. La 20 de ani a debutat în Bundesliga, iar în 2009 a ieşit campion al lumii cu naţionala Under 21 a Germaniei, din care mai făceau parte Boateng, Khedira, Howedes, Ozil şi Hummels, toţi prezenţi şi acum în lotul lui Joachim Low, deplasat în Brazilia.

Manuel Neuer foto reuters
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite