CM 2014. VIDEO Spania – Chile, scor 0-2. Spaniolii eliminaţi, chilienii în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionatele Spaniei şi statului Chile au disputat miercuri seară, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, al doilea meci din grupa B, partidă contând pentru a două rundă Cupei Mondiale. Fosta campioană mondială a fost învinsă cu 2-0 de echipa sud americană condusă în teren de Vidal şi Alexis Sanchez.

Formaţia Spaniei, campioana mondială en-titre şi dubla deţinătoare a titlului european, a fost eliminată  din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia, după a doua înfrângere consecutivă în grupa B, scor 2-0 cu echipa statului Chile.

Echipa sud-americană s-a calificat în urma acestei victorii în optimile competiţiei. Pentru sud-americani au marcat Eduardo Vargas (minutul 20) şi Aranguiz (minutul 43), într-o partidă în care jucătorii lui Del Bosque au arătat că nu mai au aceeaşi forţă ca în 2010. 

Spania şi-a jucat azi, în compania reprezentativei din Chile, ulitma şansă pentru a spera la o posibilă calificare în optimile CM 2014. După umilinţa din faţa Olandei, ibericii erau obligaţi să câştige pentru a nu părăsi competiţia pe uşa din dos.

Vezi rezumatul meciului Spania - Chile aici.

„Eliminarea noastră este justă, chilienii au fost mai buni, olandezii la fel. Totuşi cred că am demonstrat o anumită forţă de caracter. Uşor-uşor vom lua deciziile necesare pentru ce va urma. Avem timp să reflectăm”, a declarat Del Bosque la sfârşitul partidei.

Jucătorul meciului a fost desemnat chilianul Eduardo Vargas, atacantul sud-american reuşind în cele 85 de minute jucate un gol şi 29 de pase.

Echipele de start:

Spania: Casillas - Azpilicueta, Javi Martinez, S. Ramos, Alba - Busquets, Xabi Alonso, D. Silva, Iniesta, Pedro - D. Costa.

Selecţioner: V. Del Bosque

Chile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Silva, Mena - A.Vidal, Marcelo Diaz, Aranguiz - Alexis, Vargas.

Selecţioner: J. Sampaoli

Principale momente ale meciului:

Min.85 Mijlocaşul Barcelonei, Iniesta şutează de la distanţă plasat. Portarul sud-americanilor nu are probleme în a scoate mingea trimisă de spaniol.

Min.80 Cazorla îl încearcă pe portarul chilienilor cu un şut de la 20 de metri, dar Bravo este la post şi respinge în corner.

Min.69 Chilienii realizează un contraatac la finele căruia Isla a fost aproape de a-şi trece numele pe tabela marcatorilor. Chilianul a ratat din mai puţin de zece metri.

Min.60 Jucătorii Spaniei nu reuşesc să-şi creeze ocazii pentru a marca. Pasele acestora merg până la 40 de metri, însă par lipsiţi de idei când încearcă să se apropie de poarta adversă.

Min.53 Sergio Busquets ratează din numai câţiva metri. Este cea mai mare ocazie pe care au avut-o spaniolii în acest meci.

Min.43 Aranguiz măreşte diferenţa între cele două selecţionate după ce înscrie din careul spaniol. Chilianul nu a fost marcat de niciun jucător al Spaniei, ceea ce i-a permis să să-şi aşeze şutul.

Min.41 Xabi Alonso are o intervenţie dură asupra lui Isla. Spaniolul este sancţionat cu un cartonaş galben, însă va putea juca şi în meciul următor.

Min.27 Arturo Vidal primeşte un cartonaş galben în urma refuzului de a păstra distanţa regulamentară la executarea unei lovituri libere.

Min.20 Gol Chile. Eduardo Vargas deschide scorul, acesta fiind al 15-lea său gol pentru echipa naţională. În acest moment, Chile este în optimi.

Min.15 Ocazie mare pentru iberici. Xabi Alonso trage în Bravo după un şut de la aproape zece metri de poarta chilienilor.

Min.10 Spaniolii nu reuşesc să ajunga poarta chilienilor după primele zece minute ale meciului. Chilienii par decişi să joace mai mult pe contraatac.

Min.1 A început meciul. Chilienii au prima ocazie încă din primul minut al meciului

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite