CM 2014. VIDEO Belgia-Rusia 1-0. Origi aduce victoria şi calificarea belgienilor în optimi cu două minute înainte de fluierul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Belgia şi Rusia au oferit un fotbal modest timp de 80 de minute, pe Maracana, dar meciul s-a animat în ultimele zece minute, când belgienii au marcat golul victoriei prin Origi. S-a terminat 1-0 pentru trupa lui Wilmots, care, cu şase puncte adunate, se califică în optimile turneului final.

Meciul dintre Belgia şi Rusia, contând pentru etapa a doua a grupelor Cupei Mondiale, a fost destul de anost timp de 80 de minute. Dacă în prima repriză cele două formaţii s-au tatonat reciproc, ocaziile mari lipsind, în partea a doua ruşii s-au instalat în jumătatea adversă de teren şi au ratat câteva mari şande de gol.

Şi cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutele de final, la cârma jocului a trecut Belgia. Golul a fost prevestit de bara lui Mirallas din lovitură liberă. Cea mai frumoasă fază a meciului s-a petrecut cu două minute înainte de final, când Hazard a înşirat pe drum mai mulţi adversari, a pătruns furibund în careul Rusiei şi i-a pasat lui Origi, care a pus latul şi a făcut 1-0. După deschiderea scorului, belgienii au mai ratat alte două ocazii de a-şi majora avantajul, dar Akinfeev a făcut ca tabela să rămână nemodificată.

S-a terminat 1-0, scor suficient pentru Belgia, care se califică, astfel, în optimile de finală. De partea cealaltă, Rusia rămâne cu un punct, după egalul cu Coreea de Sud, dar păstrează şanse de calificare, cu condiţia de a învinge Algeria în ultimul meci din grupa H.

Min. 90+3 Partida s-a încheiat cu victoria la limită a Belgiei, care se califică în optimi.

Min. 88 GOOOOL Belgia. Origi deschide scorul cu un şut cu latul, din interiorul careului Rusiei. Coautor al acestei reuşite este Hazard, care a pătruns ca un taifun prin apărarea ruşilor şi i-a pus mingea pe tavă lui Origi.

Min. 84 Cea mai mare ocazie a meciului e ratată de Mirallas, care trage puternic din lovitură liberă, dar mingea întâlneşte stâlpul lateral al porţii ruse.

Min. 80 Ruşii domină partida, dar fără rezultat pe tabelă.

Min. 70 Ruşii pun presiune pe belgieni, care ies din ce în ce mai rar din propria jumătate. Kokorin ratează o mare ocazie, trimiţând cu capul peste poartă.

Min. 55 Ruşii i-au împins pe belgieni în propria jumătate. Jocul echipei lui Wilmots este foarte şters.

Min. 46 Start în repriza secundă.


Min. 45 Final de primă repriză.

Min. 43 Kokorin ratează cea mai mare ocazie a meciului: atacantul rus e găsit excelent cu o centrare în careul advers, dar reia cu capul la o palmă de poarta Belgiei. 

Min. 27 Ruşii cer penalty pentru un fault făcut de Alderweireld la Kanunnikov, dar arbitrul Felix Briych nu acordă nimic. Reluările au confirmat că fundaşul belgian a faultat, astfel că s-ar fi impus lovitură de pedeapsă pentru Rusia.

Min. 20 Mertens trage năprasnic de la peste 25 de metri, mingea trece puţin pe lângă poarta ruşilor. Partida s-a mai animat.

Min. 10 Cu excepţia unui şut al lui Faizulin, respins greu în corner de Courtois, meciul este destul de slab.

Min. 1 A început partida.


Partida dintre Belgia şi Rusia se dispută pe cel mai mare stadion din Brazilia, Maracana şi va fi arbitrată de de germanul Felix Brych. Din prima echipă a Belgiei nu lipsesc vedetele Lukaku, Mertens, Fellaini şi Hazard.

CM 2014. VIDEO Belgia-Algeria 2-1. Două rezerve au întors scorul în favoarea „dracilor roşii“, care au învins greu

Iată echipele de start:

Belgia: Courtois - Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vermaelen - Witsel, Fellaini - De Bruyne, Mertens, Hazard - Lukaku. Antrenor: Marc Wilmots

Rusia: Akinfeev - Kozlov, Berezuţki, Ignaşevici, Kombarov - Kanunnikov, Faizulin - Samedov, Şatov, Gluşakov - Kokorin. Antrenor: Fabio Capello.

CM 2014. VIDEO Rusia - Coreea de Sud, scor 1-1. Portarul ruşilor a comis-o grav

Celelalte meciuri ale serii sunt: Coreea de Sud - Algeria, ora 22.00, pe TVR 1, respectiv SUA - Portugalia, ora 01.00, tot pe TVR 1.

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite