CM 2014. Leo Messi, „pianist“ şi salahor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Mondialul brazilian, atacantul argentinian a demonstrat că îl prinde şi rolul de jucător de echipă, nu doar cel de star. Cifrele lui Messi la turneul final demonstrează că alergă mult mai mult decât o face de obicei în meciurile din campionat sau din Liga Campionilor. A doua semifinală de la CM, Olanda - Argentina, se dispută miercuri, de la ora 23.00 (TVR 1).

La 27 de ani, vârstă pe care a împlinit-o recent, chiar în cantonamentul Argentinei, Leo Messi bifează cel mai bun Mondial al său. La a treia participare la un turneu final, Messi a tras după el echipa „albiceleste“. 

Până în semifinale, deocamdată. Atacantul e golgheterul „pumelor“, cu patru reuşite, şi-a trecut în cont şi o pasă de gol şi a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului în patru din cele cinci partide pe care le-a jucat Argentina până acum. În „sfertul“ cu Belgia a ratat o ocazie uriaşă, în prelungiri, dar a impresionat în timpul jocului. 

„Messi joacă bine chiar şi când nu marchează. Are posesia, ţine de minge, scoate din joc trei-patru adversari, apoi oferă o pasă care pune un coechipier într-o poziţie avantajoasă. Influenţa lui e decisivă. E precum apa în deşert pentru noi”, l-a lăudat selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella.  

Cu Belgia, a fost foarte prezent şi pe faza de recuperare, fiind implicat serios în joc, dovadă şi cele trei faulturi pe care le-a făcut. 

„Noul Messi“ l-a etichetat şi „Marca“ pe jucătorul care a demonstrat că poate şi să care pianul, nu doar să cânte la el. În partida cu „dracii roşii“, Messi a alergat 8.2 kilometri, mai mult faţă de efortul depus, spre exemplu, în returul partidei cu Atletico Madrid, din Liga Campionilor (6,8 kilometri). 

„Argentina este o echipă foarte bună, cu individualităţi foarte puternice, mai ales Messi“, a spus ieri Van Gaal. Selecţionerul Olandei, care a reuşit o serie de inovaţii tactice la acest Mondial, mai are o misiune de îndeplinit, probabil cea mai grea de până acum: blocarea lui Messi. 

8.2 kilometri a alergat Messi în partida cu Belgia (1-0), din sferturi, când a făcut şi trei faulturi

În patru partide din cinci, Messi a fost desemnat jucătorul meciului

Citeşte pe adevarul.ro toate ştirile despre CM 2014

Absenţă de marcă pentru Olanda, în meciul cu Argentina

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite