CM 2014. VIDEO Japonia vs. Columbia: 1-4. Sud-americanii s-au calificat lejer în optimi, unde întâlnesc Uruguayul

CM 2014. VIDEO Japonia vs. Columbia: 1-4. Sud-americanii s-au calificat lejer în optimi, unde întâlnesc Uruguayul

Japonia vs. Columbia: 1-4. Sud-americanii s-au calificat en-fanfare în optimi FOTO Reuters

Selecţionata Columbiei a învins marţi seara reprezentativa Japoniei, cu scorul de 4-1, reuşind astfel să se claseze pe primul loc, cu 9 puncte, în grupa C din cadrul Campionatului Mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima repriză debutează cu mai multe acţiuni ale columbienilor la poarta lui Kawashima. După aproximativ opt minute de joc, niponii preiau iniţiativa şi ajung mai des în careul echipei sud-americane. Meciul atinge un prim punct culminant în minutul 16, atunci când Konno îl faultează în careu pe Ramos, columbienii primind o lovitură de la 11 metri. Juan Cuadrado şutează puternic, iar tabela se schimbă in favoarea sud-americanilor.

Şanse importante pentru niponi apar în următoarele minute ale partidei, însă niciun jucător japonez nu reeşeşte să înscrie. Minunea apare totuşi în ultimele secunde ale primei reprize, atunci când Okazaki egalează după o lovitură de cap.

În primele minute din cea de-a doua repriză columbienii fac două schimbări, iar noul jucător intrat pe teren, James Rodriguez, are un cuvânt hotărâtor. După o pasă a acestuia, Jackson Martinez înscrie al doilea gol pentru Columbia.

Vezi aici rezumatul video al partidei Columbia - Japonia 4-1

Chiar dacă niponii încearcă să se regrupeze şi să atace mai mult poarta columbienilor, elevii lui Jose Pekerman schimbă din nou tabela, în minutul 82, printr-un nou gol „semnat” de Martinez.

Dornic să facă spectacol, selecţionerul Pekerman îl introduce ca portar pe Farid Mondragon, cel mai în vârstă jucător selecţionat pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014 (43 de ani şi 3 zile).

Acelaşi Martinez oferă încă un moment spectaculos în minutul 90, atunci când punctează cu un lob frumos din careul nipon. Final de partidă, 4-1, pentru Columbia.

Clasamentul grupei C: 1. Columbia - 9 puncte, 2. Grecia - 4 puncte, 3. Coasta de Fildeş - 3 puncte, 4. Japonia - 1 punct

În optimile de finală, Columbia va întâlni Uruguay (sâmbătă, de la ora 23.00, la Rio de Janeiro), iar Grecia va juca împotriva Costa Ricăi (duminică, de la ora 23.00, la Recife).


Echipele de start:

Japonia: Kawashima - Uchida, Yasuyuki Konno, Yoshida, Nagatomo - Makoto Hasebe, Aoyama - Kagawa, Keisuke Honda, Okazaki – Okubo.

Columbia: Ospina - Arias, Valdez, Balanta, Armero - Cuadrado, Mejia, Guarin, Quintero - Jackson Martinez, A. Ramos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: