CM 2014. Cesare Prandelli, fair-play după eşecul Italiei: "Înfrângerea e meritată!" Ce a spus Deschamps după ce Franţa a spulberat Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prandelli priveşte meciul cu Uruguay ca pe o finală FOTO Reuters
Prandelli priveşte meciul cu Uruguay ca pe o finală FOTO Reuters

Tehnicianul naţionalei Italiei, Cesare Prandelli, recunoaşte că înfrângerea suferită de echipa sa în partida cu Costa Rica este pe deplin meritată, dar rămâne încrezător că "squadra azzura" se poate califica în optimi după ultimul meci din grupă, cu Uruguay.

Italia a fost îngenunchiată de Costa Rica în etapa a doua a grupelor Cupei Mondiale, pierzând neaşteptat meciul cu naţionala din America Centrală, scor 0-1. Neputinţa europenilor a fost sesizată inclusiv de antrenorul Cesare Prandelli, care a remarcat superioritatea costa ricanilor.

"Înfrângerea este meritată. Ei au fost mai agresivi, noi am avut două ocazii pe care nu am reuşit să le fructificăm. Acum jucăm calificarea cu Uruguay, ştim că va fi foarte greu. Trebuie să ne recuperăm energia pentru ultima partidă şi nu trebuie să intrăm în panică", a atras atenţia Prandelli după meciul cu Costa Rica.

În ultimul meci din grupă, Italia (3 puncte) se va duela cu Uruguay (3 puncte), ambele echipe luptându-se pentru locul doi în grupă, care asigură calificarea în optimi. Costa Rica (6 puncte) este deja calificată, în timp ce Anglia (0 puncte), cea de-a patra echipă a grupei, îşi face deja bagajele pentru a se întoarce acasă.

În schimb, francezul Didier Descamps a fost în culmea fericirii după victoria categorică a naţionalei sale în faţa Elveţiei, scor 5-2, dar a încercat să le tempereze elanul "cocoşilor", avertizându-i că de acum înainte urmează meciuri capitale în drumul spre trofeu.

CM 2014. VIDEO Benzema a marcat un gol fabulos în prelungirile meciului cu Elveţia, dar arbitrul i-a anulat reuşita

"A fost o seară minunată. Să câştigi cu 5-2 în faţa unei echipe foarte bune este mare lucru. Şase puncte după două meciuri este ideal. Avem un golaveraj bun şi aşteptăm al treilea meci pentru a vedea dacă vom termina pe primul loc sau pe locul 2. Am pregătit bine primele două meciuri şi am fost eficienţi. Este doar prima parte a competiţiei. Trebuie să ne terminăm treaba cu Ecuador şi apoi va fi o altă competiţie", a punctat Descamps.

În ultima partidă din grupă, Franţa întâlneşte Ecuador, fiind deja calificată în optimi. Pentru locul doi se bat celelalte trei echipe din grupă, Ecuador (3 puncte), Elveţia (3 puncte) şi Honduras (0 puncte). 

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite