CM 2014. „Cântece de lebădă“ pentru Spania şi Uruguay?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele meciuri din Brazilia dau de înţeles că am putea asista la finalul unor generaţii pentru multe echipe naţionale. Spania şi Uruguay, campioana mondială en-titre şi locul 4 la ultimul Mondial, din Africa de Sud, au început dezastruos acum.

Spania-Olanda (1-5) şi Uruguay-Costa Rica (1-3) au fost primele „bombe“ ale acestui Mondial. Şi ambele au „explodat“ în faţa unor grupări aflate printre favorite, în special „Furia Roja“. 

Atât Spania cât şi Uurguay au generaţii al căror apogeu pare că a trecut, dar care se încăpăţânează să mai trăiască. Cu aceIaşi antrenori pe bancă, alături de care au scris istorie în trecut.

 „Furia Roja” a adus în Brazilia 16 din cei 23 de jucători care s-au aureolat de glorie în Africa de Sud, iar dintre cei 14 care au intrat pe teren cu Olanda (inclusiv rezervele), şapte au venit de la Barcelona, echipă care a avut un sezon dezamăgitor. 

„Spania a jucat tiki-taka atâta timp, iar lumea a fost extrem de încântată  de această tactică. Au reuşit aşa să câştige trei turnee mari, din 2008 şi până în 2012. Dar Vicente del Bosque trebuia însă să se gândească la faptul că jocul Barcelonei, unul apropiat de al naţionalei, a fost şi el contracarat, unul foarte apropiat de cel de la echipa naţională. Spania a refuzat însă categoric să-şi schimbe acest stil. Tiki-taka a murit“, a comentat Maradona. 

Uruguay nu e nici ea departe. „Celeştii“ lui Oscar Tabarez au început meciul cu Costa Rica cu opt jucători care au fost prezenţi şi la Mondialul din 2010. Cifra s-ar fi mărit la nouă, dacă Luis Suarez ar fi fost recuperat. Şi Grecia, cu care ne-am luptat pentru un loc la CM şi pe care o vom avea adversară în preliminariile CE 2016, a fost spulberată de Columbia. 

La finalul turneului, Fernando Santos se va despărţi de eleni, şi n-ar fi exclus ca noul selecţioner să reîncepă o reconstrucţie. Deloc întâmplător, Spania, Uruguay şi Grecia sunt între primele 10 cele mai bătrâne echipe din Brazilia.  

Top echipe bătrâne la CM 2014: Argentina (28,9 ani), Honduras (28,5), Portugalia (28,5), Grecia (28,5), Uruguay (28,5), Brazilia (28,4), Spania (28,3), Iran (28,3), Chile (28) şi Rusia (28). 

CM 2014. Finalul unei generaţii sau mai poate „repara“ Spania ceva? Cifrele, declaraţiile şi explicaţiile unui coşmar

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondial

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite