CM 2014. VIDEO Brazilia a învins Columbia, scor 2-1. David Luiz, marcatorul unui gol superb de la 30 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa Braziliei  a câştigat partida împotriva Columbiei, scor 2-1, în al doilea sfert de finală de la CM 2014, meci disputat pe arena „Castelao” şi urmează să întâlnească în semifinale Germania.

Scorul a fost deshis foarte repede de brazilieni, căpitanul Thiago Silva fiind cel care a profitat de marcajul aproape inexitent al columbienilor la o lovitură de colţ în minutul 7. Al doilea gol al gazdelor a fost reuşit de David Luiz în minutul 68. Fotbilistul recent transferat la PSG de la Chelsea Londra a reuşit o execuţie superbă de la aproape 30 de metri.

James Rodriguez a fost cel care a redus din diferenţă în minutul 79 în urma unui penalty obţinut de jucătorul lui Sevilla, Carlos Baca.

Prima repriză a fost dominată de jucătorii antrenaţi de Luiz Felipe Scolari. Brazilienii au căutat un al doilea gol, însă Neymar, Hulk sau Marcelo nu au găsit cadrul porţii apărare de Ospina. De partea cealaltă, Cuadrado a fost cel care a semnat cea mai mare ocazie de gol columbienilor.

Vezi rezumatul meciului Brazilia-Columbia aici.

Jucătorii conduşi în teren de James Rodriguez au început în forţă repreiză a două, însă au ajuns cu greu la poarta lui Julio Cesar. Cea mai mare ocazie echipei antrenate de Pekerman a venit în minutul 66 gând lui Yepes i-a fost anulat un gol, după ce arbitrul de tuşă a semnalizat un ofsaid  la un alt columbian.

Jucătorul meciului a fost declarat David Luiz, acesta fiind integralist, autor al unui gol şi a 28 de pase reuşite. Colegul său din apărare, Thiago Silva, nu va juca împotriva Germaniei, fiind suspendat.

„Suntem foarte trişti, am fost mereu prezenţi, am avut iluzii. Am primit două goluri din faze fixe şi ne-a fost foarte greu să recuperăm. Trebuie să fim foarte mândri de ce am realizat aici. Ne-am îndeplinit visul, am visat împreună, iar Rodriguez este o emblemă a Cupei Mondiale. Îi iubesc mult pe toţi columbienii”, a declarat selecţionerul Pekerman pentru fifa.com, după finalul partidei.

Echipele de start:

Brazilia: Julio Cesar -. Maicon, Thiago Silva (căpitan), David Luiz,  Marcelo - Fernandinho,  Paulinho - Hulk,  Oscar,  Neymar -  Fred.

Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Columbia: David Ospina -  Juan Zuniga,  Cristian Zapata,  Mario Yepes (căpitan),  Pablo Armero -  Fredy Guarin,  Carlos Sanchez - Juan Cuadrado, James Rodriguez,  Victor Ibarbo -  Teofilo Gutierrez.

Selecţioner: Jose Pekerman.

Rezerve:

Brazilia: Jefferson, Victor - Daniel Alves,  Dante, Maxwell, Henrique, Ramires, Hernanes, Willian, Bernard, Jo.

Columbia: Camilo Vargas, Faryd Mondragon -  Santiago Arias, Carlos Carbonero, Abel Aguilar, Alexander Mejia, Eder Alvarez Balanta, Carlos Bacca,  Adrian Ramos, Juan Quintero, Jackson Martinez,  Carlos Valdes.

Arbitru: Carlos Velasco Carballo; arbitri asistenţi: Roberto Alonso Fernandez, Juan Yuste ; arbitru de rezervă: Svein Oddvar Moev (Norvegia)

Selecţionata Braziliei va întâlni reprezentativa Germaniei, marţi, 8 iulie, la Belo Horizonte, de la ora 23.00, în prima semifinală a Cupei Mondiale.

Celelalte două partide din sferturi vor avea loc sâmbătă şi se vor întâlni Belgia-Argentina şi Olanda - Costa Rica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite