Clujul e, diseară, capitala fotbalului românesc: CFR are două variante pentru a ajunge în elita Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj s-a apropiat atât de mult de o calificare în 16-imile Ligii Europa, încât ratarea acestui obiectiv ar însemna acum un veritabil dezastru!

Campioana României îşi putea asigura, încă din runda trecută, prezenţa în fazele eliminatorii, dacă ar fi smuls un punct pe „Olimpico“ sau dacă ar fi pierdut la un gol diferenţă, însă cu minimum două goluri înscrise în deplasare. Din păcate, deşi a jucat excelent în ultimele 20 de minute, băgând Lazio în corzi, CFR a părăsit terenul învinsă, scor 0-1. 

Astfel, suspansul s-a prelungit până la ultima etapă! Diseară (ora 19.55, Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookPlus), întâlnind o echipă a Celtic-ului, care e deja calificată şi sigură de ocuparea primului loc în grupă, CFR are o misiune facilă, însă doar pe hârtie. 

Clujenilor le trebuie un punct. Doar că Celtic a venit în Gruia, însoţită de 1.000 de susţinători, dornică de revanşă! Scoţienii n-au uitat nici acum că, în această vară, CFR le-a scos din buzunar milioanele Ligii Campionilor. În turul III preliminar, trupa pregătită de Dan Petrescu a câştigat „dubla“ cu Celtic cu scorul general de 5-4, trimiţând formaţia din Glasgow în Liga Europa. Cum, ulterior, şi CFR a ajuns în grupele acestei competiţii, cele două grupări s-au reîntâlnit, iar în tur, Celtic a jucat pe viaţă şi pe moarte, învingând CFR cu 2-0. Cu siguranţă, lucrurile vor sta la fel şi acum! Aşa că Vinicius şi colegii săi vor avea 90 de minute infernale pentru a ajunge în 16-imile Ligii Europa, acolo unde România n-a mai avut o echipă din februarie 2018.

CFR se poate califica şi cu o înfrângere cu Celtic, însă cu condiţia ca Lazio să nu câştige pe terenul celor de la Rennes, deja eliminată din competiţie.

12 victorii consecutive are Celtic, care în weekend a câştigat Cupa Ligii Scoţiei. Ultima înfrângere datează din 6 octombrie, 0-2 cu Livingston. 

Grupa E

Astăzi, ora 19.55

CFR – Celtic

Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookPlus

Rennes – Lazio

Digi Sport 2, Telekom Sport 2, LookSport

Clasament

1. Celtic 5 4 1 0 10-4 13

2. CFR Cluj 5 3 0 2 4-4 9

3. Lazio 5 2 0 3 6-7 6

4. Rennes 5 0 1 4 3-8 1

*Primele două clasate vor ajunge în 16-imi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite