City, pas gigantic spre al doilea titlu la rând: Echipa lui Guardiola a bătut la limită, iar Liverpool aşteaptă un miracol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola, antrenor Manchester City
Josep Guardiola, antrenor Manchester City

Josep Guardiola a fost eliminat cu Manchester City în sferturile Ligii Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv, însă acest eşec poate fi dat uitării, având în vedere că titlul e la 90 de minute distanţă.

Au trecut 29 de ani de la ultimul titlu cucerit de Liverpool, în sezonul 1989-1990, iar la cum decurg lucrurile în actuala stagiune din Premier League, aşteptarea fanilor pentru un nou triumf poate ajunge la 30 de ani!

Iar asta pentru că rivala Manchester City nu dă semne de slăbiciune. Echipa pregătită de Josep Guardiola tocmai a ajuns la al 13-lea succes la rând în campionat! Ultimul eşec datează din 29 ianuarie, 1-2, în deplasare, cu Newcastle!

De atunci, „cetăţenii“ au fost de neoprit şi, chiar dacă ultimele două victorii au venit la limită, 1-0 cu Burnley şi, din nou, 1-0 cu Leicester, doar punctele contează.

Luni seara, în partida care a încheiat runda cu numărul 37, penultima, City s-a impus, acasă, în faţa celor de la Leicester datorită golului înscris de Kompany (70).

Aşadar, soarta titlului se va decide, duminică, 12 mai, când toate partidele sunt programate de la ora 17.00, ora României. Atunci, City va juca, în deplasare, cu Brighton, o echipă fără victorie în Premier League din 9 martie, adică de opt etape.

În aceeaşi zi, Liverpool va primi, acasă, vizita celor de la Wolverhampton.

Atât Brighton, cât şi Wolverhampton sunt echipe fără obiectiv în ultima etapă. Prima grupare a scăpat deja de retrogradare, iar a doua, aflată pe 7, nu mai poate prinde locul 6, ultimul care duce în Liga Europa.

În aceste condiţii, dacă bate Brighton, City e campioană, indiferent de ce va face Liverpool. La egalitate de puncte între City şi Liverpool, titlul merge la Manchester, formaţie care, în acest moment, are un golaveraj mai bun, dar şi mai multe goluri marcate.

Clasament, etapa a 37-a

1. Manchester City 95 de puncte (+69 golaveraj)

2. Liverpool 94p (+65 golaveraj)

3. Chelsea 71p 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite