Cîrstea, răpusă la Birmingham după o semifinală incendiară: Sorana are, totuşi, motive de mulţumire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

Finala românească de la Birmingham nu va mai avea loc. Din păcate, atât Simona Halep, cât şi Sorana Cîrstea au cedat în semifinalele de duminică.

Sorana Cîrstea (31 de ani) a redescoperit plăcerea de a juca tenis, odată cu începerea sezonului de iarbă. 

Dacă pe zgură, „Sori“ a avut o perioadă de coşmar, cu cinci înfrângeri în ultimele sale şase partide, odată cu schimbarea suprafeţei de joc au început să curgă şi victoriile.

După ce a trecut, pe rând, de Rogers (39 WTA), Krunic (103 WTA) şi Vekic (92 WTA), Sorana a ajuns, astăzi, în semifinala de la Birmingham, cu chinezoaica Shuai Zhang (33 de ani, 54 WTA). A ieşit un meci electrizant, pe muchie de cuţit!

Primul set a fost fără break, în primele nouă game-uri, ceea ce se întâmplă rar în tenisul feminin. La 5-4 pentru „Sori“, aceasta a reuşit singurul break şi a câştigat setul: 6-4 după 38 de minute.

În schimb, actul secund a fost dominat de jucătoarea din China, care s-a dus la 5-0 şi s-a impus, lejer, scor 6-1, după 32 de minute.

Decisivul a fost, din nou, sufocant! Cu câte un break în primele patru game-uri şi cu cele două jucătoare mergând bară la bară până la 6-6. În tie-break, dramatismul s-a menţinut! Pentru că Zhang s-a dus la 4-1, Cîrstea a revenit şi a condus cu 5-4, dar a cedat apoi trei puncte la rând şi a ratat calificarea în finală.

A fost 4-6, 6-1, 7-6 (7/5) pentru Zhang după 2 ore şi 13 minute.

Cîrstea a părăsit turneul de la Birmingham cu un cec în valoare de 11.000 de dolari. În plus, în clasamentul live, actualizat în timp real, Sorana a urcat patru poziţii, până pe 32 WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite