Ciprian Porumb: "O schimbare era necesară la nivelul echipei de Cupa Davis"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Ciprian Porumb, a comentat refuzul celor mai buni tenismeni români de a răspunde convocării pentru partida cu Olanda, din Cupa Davis, spunând că era nevoie de o schimbare a lotului de jucători.

"E pentru prima dată, de când ştiu eu, când federaţia trimite convocări în mod oficial. E dreptul fiecărui jucător să-şi ducă drumul în carieră unde doreşte. Federaţia a fost aproape de jucători tot timpul. Ne dorim să-i avem aproape, dar cred că la un moment dat era necesară o schimbare, nu doar ca echipă, ci şi ca mentalitate şi atribuţiunile căpitanului, ale antrenorului şi ale lumii care umblă în jurul acestei echipe. Eu sunt deschis şi mâna mea este întinsă către jucătorii care nu au dorit să vină, creând această stare de tensiune în echipă. Sperăm ca pentru jocurile următoare să-i avem aproape măcar pe unii dintre ei", a spus Porumb, citat de Mediafax.

Ciprian Porumb nu crede că jucătorii care au refuzat convocarea au făcut-o din cauza lui.

"Nu cred că jucătorii care au refuzat convocarea au ceva cu mine. Mi-au spus-o personal. Unii dintre ei m-au asigurat că vin, dar apoi au spus ce au spus prin presă, dar nu vreau să revenim la aceste discuţii", a completat Porumb.

Ciprian Porumb spune că tânăra echipă a României are nevoie de sprijin, precizând că el are încredere în jucătorii pe care i-a convocat.

"Această tânără echipă are nevoie de sprijin acum. Chiar dacă modul în care s-a făcut selecţia acestei echipe a fost în acest fel, obiectivul federaţiei a fost întotdeauna de a sprijini tinerii. Avem mare încredere în jucătorii care ne vor reprezenta în Olanda. Ei şi-au dat acordul de a răspunde acestei convocări, nu va fi un meci uşor, pentru că Olanda va aduce cea mai bună garnitură pe care o are la ora actuală. Echipa noastră, de care sunt foarte mândru, are şi va avea rezultate foarte bune şi sper că această convocare le va da şi mai multă încredere", a adăugat Porumb.

Căpitanul nejucător nu ştie pe ce suprafaţă se va disputa partida cu Olanda.

"Duminică vom pleca în Olanda, vom juca pe o suprafaţă pe care nu o cunoaştem, cu nişte mingi speciale, din câte am înţeles. Sperăm să facem un meci bun acolo. Federaţia nu ne-a impus niciun obiectiv, cum nu a făcut-o nici la celelalte meciuri pe care le-am pierdut poate foarte dur. Ea vrea să ne facem treaba cât mai bine acolo. Federaţia ne vrea acolo cu nişte jucători care să reprezinte ţara cu mândrie şi să ajungem să câştigăm un punct, două sau poate chiar meciul", a explicat Porumb.

Victor Hănescu, locul 95 ATP, Adrian Ungur, locul 100 ATP, Marius Copil, locul 249, Victor Crivoi, locul 256 ATP, şi Horia Tecău, locul 9 ATP la dublu, au anunţat că refuză să răspundă convocărilor dacă Andrei Pavel nu este reinstalat în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis.

În absenţa celor mai valoroşi jucători, noul căpitan nejucător Ciprian Porumb a fost forţat să apeleze la tineri tenismeni:

Petru-Alexandru Luncanu, 23 de ani, locul 437 ATP, Andrei Dăescu, 23 de ani, locul 685 ATP, Darius Florin Brăguşi, 18 ani, locul 940 ATP, Alexandru-Vasile Ghilea, 18 ani, locul 1.128 ATP, Teodor Nicolae Marin, 19 ani, locul 1.418, şi Florin Mergea, 27 de ani, locul 1.507 ATP la simplu şi locul 244 la dublu.

Meciul Olanda - România contând pentru turul secund al Grupei I Euro-Africane a Cupei Davis va avea loc între 6 şi 8 aprilie, la Amsterdam, pe suprafaţă rapidă.

Căpitanul nejucător al gazdelor, Jan Siemerink, i-a convocat pentru acest meci pe Robin Haase, locul 53 ATP, Jean-Julien Rojer, locul 38 ATP la dublu, Thomas Schoorel, locul 123 ATP, şi Igor Sijsling, locul 125 ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite