Ciprian Marica vrea cu orice preţ să joace la Mondiale: „Dacă m-ai trezi la 4 dimineaţa, aş face orice să ne calificăm!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marica (5 goluri) a fost golgeterul României în preliminariile Cupei Mondiale FOTO Cosmin Iftode
Marica (5 goluri) a fost golgeterul României în preliminariile Cupei Mondiale FOTO Cosmin Iftode

Ciprian Marica nu concepe ca România să rateze participarea la Campionatul Mondial de anul viitor şi pentru asta şi-a propus să joace la capacitate maximă pentru a elimina Grecia din calculele calificării.

Atacantul lui Getafe susţine că România nu trebuie să rateze această şansă unică de a ajunge la Rio, în contextul în care naţionala noastră nu a mai prins un turneu mondial din 1998. "Nu subestimăm adversarul, nici pe departe, însă eu zic că trebuie să ne bucurăm că am picat cu o echipă care cât de cât accesibilă. Dacă am fi picat cu Portugalia, probabil că ar fi trebuit să fim trişti pentru că valoric ne-ar fi fost net superiori. Pentru tragere eu mă declar mulţumit, bucuros. Cred că ambele echipe vor pleca cu 50% şanse de calificare. Sunt convins că şi grecii îşi doresc foarte mult. În situaţia în care suntem noi acum trebuie să dăm totul, n-am mai fost atât de aproape de Mondiale de foarte mulţi ani, orice efort în plus nu este prea mult în momentul ăsta. Ne dorim cu toţii, românii îşi pun mari speranţe, sunt alături de noi şi trebuie să-i facem fericiţi", a spus Marica pentru ProSport.

Internaţionalul român susţine că ar face orice pentru aş vedea visul împlinit, acela de a juca la Rio. "Am crescut după o zicală a lui Walt Disney: „If you can dream it, you can do it!“ Dacă poţi visa, poţi să şi reuşeşti. Visez la calificare de când am început aceste preliminarii. Uite că am reuşit, mai este doar o luptă, împărţită în două. Sunt atât de concentrat încât şi dacă m-ai trezi la 4 dimineaţa să joc împotriva lor, aş avea o energie deosebită şi aş face tot ce pot să ne calificăm", a adăugat atacantul.

Ciprian Marica: Sunt sigur că vor fi la fel de mulţi şi la acest meci de baraj, este exact ce avem nevoie ca să mergem la Mondial.

România va juca pe 15 noiembrie (turul), respectiv 19 noiembrie (returul) barajul cu Grecia. Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial va avea loc în decembrie la Zurich.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite