Cine este a zecea gimnastă din România care a fost primită în Hall of Fame. Nadia Comăneci a participat la ceremonie

Cine este a zecea gimnastă din România care a fost primită în Hall of Fame. Nadia Comăneci a participat la ceremonie

Aurelia dobre şi Nadia Comâneci

România are motive de mândrie pentru că a ajuns să aibă zece personalităţi în Hall of Fame-ul gimnasticii mondiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

A zecelea  nume care apare la masa preminaţilor este Aurelia Dobre, campioană mondială absolută, la Rotterdam, în 1987. Ea s-a alăturat pe lista pe care erau dejaNadia Comăneci, Bela Karoly, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Daniela Silivaş, Simona Amânar, Octavian Bellu, Lavinia Miloşovici şi Gina Gogean, devenind a zecea personalitate din România prezentă în galeria legendelor. Aurelia Dobre (43 de ani) este cea mai tânără campioană mondială absolută din istoria gimnasticii, ea devenind campioană pe când nu împlinise 15 ani. 

Din păcate pentru ea, cariere Aureliei Dobre a fost destul de curtă, fiind marcată de două accidentări majore. Ea a mai câştigat argintul olimpic la Seul, în 1988, şi argintul la Mindialele din 1989, de la Stuttgart. Aurelia Dobre s-a mutat în 1991 în SUA, iar un an mai târziu s-a măritat cu Boz Mofid, schimbându-şi numele în Aurelia Mofid. Cei doi au împreună patru copii, toţi băieţi.

Ceremonia, la care a fost prezentă şi Nadia Comăneci, a avut loc la Oklahoma City, unde locuieşte şi Nadia.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: