Cine este Svetlana Kuzneţova, adversara de azi a Simonei Halep, din sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kuzneţova va împlini 29 de ani pe 27 iunie FOTO Reuters
Kuzneţova va împlini 29 de ani pe 27 iunie FOTO Reuters

Simona Halep o va întâlni azi (ora 15.00, în direct pe Eurosport 2), în sferturile de finală de la Roland Garros, pe Svetlana Kuzneţova, locul 28 mondial, o adversară masivă, foarte experimentată, ale cărei cifre în circuitul WTA sunt impresionante.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Sloane Stephens din SUA. Aceasta este cea mai bună performanţă a româncei la Open-ul francez, după ce, în ianuarie, a mai bifat o calificare în sferturile unui turneu de Mare Şlem, la Australian Open.

În această fază a competiţiei, Halep o va întâlni pe experimentata Svetlana Kuzneţova, 29 de ani, locul 28 mondial. Rusoaica, alături de compatrioata ei, Maria Şarapova, sunt singurele jucătoare care au rămas în concurs şi care au câştigat în carieră măcar un turneu de Mare Şlem. 

Kuznetsova a câştigat Roland Garrosul în 2009, la vârsta de 24 de ani. Pe lângă Openul francez, a mai triumfat şi la US Open, în 2004. În total, a jucat peste 60 de finale în circuitul WTA

Iată cifrele rusoaicei în circuitul feminin profesionist de tenis:

* 13 titluri câştigate la simplu, între care două de Mare Şlem, US Open (2004) şi Roland Garros (2009);

* a jucat 20 de finale la simplu, între care două de Mare Şlem: Roland Garros (2006) şi US Open (2007);

* 16 titluri câştigate la dublu, între care două de Mare Şlem: Australian Open (2005, 2012);

* a jucat 31 de finale la dublu, între care cinci de Mare Şlem: US Open (2003, 2004), Australian Open (2004), Roland Garros (2004), Wimbledon (2005).

Deşi are un palmares impresionat, Kuzneţova nu a mai câştigat un titlu la simplu de patru ani, situaţie care explică decăderea jucătoarei din Rusia. Chiar dacă poate nu se află în cea mai bună formă, Kuzneţova poate compensa cu experienţa uriaşă pe care a acumulat-o, dar şi cu statura sa, fiind o jucătoare masivă, de 1.74 m.

Cea mai bună clasare a Kuzneţovei în clasamentul WTA a fost locul 2 ocupat în 2007.

Până în acest moment, Halep şi adversara ei de miercuri s-au întâlnit de patru ori, scorul fiind egal în acest moment, 2-2. Utima partidă disputată între cele două jucătoare a fost în acest an la Stuttgart, când românca a pierdut în două seturi, scor 5-7, 6-7 (4), deşi a avut partida în mână.

CITIŢI ŞI:

„Micuţa“ Halep începe să crească şi în turneele mari. Cu cine va juca în sferturile de la Roland Garros

Fantastic! Halep s-a calificat în sferturi la Roland Garros, după 6-4, 6-3 cu Stephens

Halep-Stephens, optimi la Roland Garros. De ce urmează cel mai greu meci al Simonei, până acum, pe zgura franceză: cifre şi statistici

Halep, favorită certă la pariuri în confruntarea cu Stephens

Presa americană, despre Simona Halep: „Cea mai uimitoare jucătoare“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite