Cine e impresarul român care câştigă mai mult decât agentul lui Ronaldo şi Mourinho. N-are niciun român sub contract şi nici nu vrea să audă de ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Becali, Victor Becali, Ana Maria Prodan şi alţi impresari români aflaţi la răcoare sau în libertate sunt juniori pe lângă ce realizează un conaţional, care stă departe de fotbalul românesc.

Englezii au realizat un top al celor mai importanţi cinci agenţi de jucători din Europa. Un român, Constantin Dumitraşcu, se află pe aceeaşi listă cu Jorge Mendes şi Mino Raiola, cei mai cunoscuţi impresari ai momentului.Constantin Dumitraşcu l-a dus pe Samuel Umtiti la Barcelona şi lucrează la transferurile lui Witsel şi Giroud. Anul trecut, firma lui Dumitraşcu (Mondial Sport Management) a depăşit compania lui Jorge Mendes cu 61 de milioane de euro graţie comisioanelor obţinute din transferurile lui Martial, Douglas Costa, Yohan Cabaye, Dimitri Payet şi Aleksandar Mitrovic. Alţi fotbalişti importanţi pe care îi reprezintă firma lui Dumitraşcu sunt Edinson Cavani, Nemanja Matic, Varane, Kondogbia, Aymeric Laporte sau Felipe Anderson. 

Dumitraşcu stă în Franţa şi a povestit cum s-a apucat de meseria de impresar. "Am fost sportiv de performanţă şi m-am gândit că ar fi o meserie frumoasă şi plina de satisfactii cea de impresar. In anul 1991 am devenit activ in acest domeniu, lucrand in parteneriat cu o mare agentie. Licenta am luat-o in 1994, platind o garantie bancara de 250.000 de marci. In anul 2000-2001, dupa noua lege FIFA, a trebuit sa predam licentele, pe care le-am primit apoi de la federatiile de care apartinem. Am ajuns sa am sub contract nume precum Cavani sau De Gea prin multa munca, seriozitate, relatii in lumea fotbalului, o strategie manageriala bine conturata si, bineinteles, prin investitii de milioane de euro. Eu am parasit Romania in anul 1985 si ma abtin sa comentez de ce nu am niciun jucator roman sub contract. Va spun doar ca unul dintre cele mai dificile transferuri ale mele a fost cel al lui Jeremie N'Jock in Romania, in 2002. El a fost transferat la UTA si apoi trebuia sa fie mutat la Rapid. Dupa ce s-a facut un precontract intre mine si clubul Rapid, reprezentat de domnul Mircea Rednic, la cateva zile a intervenit fostul presedinte de la "U" Craiova, Dinel Staicu. I-a promis jucatorului o suma mare de bani si, pur si simplu, l-a "furat" din cantonamentul de la Rapid, aparand mai apoi in ziare ca as fi fost prezent, lucru de care nu am stiut si cu care nu as fi fost de acord", a povestit Dumitraşcu.

dumi
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite