Cine e Emma Răducanu, surpriza turneului de la Wimbledon: „Bunica mea locuieşte încă în centrul Bucureştiului” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma Răducanu FOTO Getty
Emma Răducanu FOTO Getty

Emma Răducanu a devenit cea mai tânără jucătoare de tenis care reprezintă Marea Britanie şi care reuşeşte să ajungă în al patrulea tur de la Wimbledon, după ce a învins-o, sâmbătă, pe Sorana Cîrstea (31 ani, 45 WTA).

Sorana Cîrstea a fost învinsă sâmbătă cu 6-3, 7-5, în runda a treia a turneului de la Wimbledon, de tânăra jucătoare britanică de origine română Emma Răducanu. Sorana Cîrstea (31 ani, 45 WTA), care în turul anterior obţinuse calificarea în faţa belarusei Victoriei Azarenka a 12-a favorită, a pierdut acum în faţa unei tinere de 18 ani, locul 338 WTA, aflate la prima sa participare la un turneu de Mare Şlem, după ce a primit un wildcard.

GALERIE FOTO

„Am rămas fără cuvinte acum. Nu ştiu cum să reacţionez. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot sprijinul primit. Este, de departe, cel mai important teren pe care am jucat, dar cred că am gestionatul momentul destul de bine. Când îmi făceam bagajele pentru bulă, părinţii m-au întrebat 'nu-ţi iei cam mult echipament la tine?'. Acum, cred că e cazul să bag la spălat”, a spus Emma Răducanu stârnind hohote de rîs.

În turul patru, Emma Răducanu va juca împotriva australiencei Ajla Tomljanovic (75 WTA).

Britanicii sunt entuziasmaţi. Emma Răducanu este noua senzaţie a sportului alb. Tânăra este considerată de Steve Tignor, editorialist la Tennis.com, „o jucătoare cu pedigree pentru tenis”, scrie digisport.ro.

Emma, născută în Canada, din tată român şi mamă chinezoiacă 

Emma este născută în Canada, ca şi Bianca Andreescu, o altă jucătoare de origine română care făcea senzaţie acum câţiva ani în tenisul mondial.

Emma Răducanu s-a mutat însă cu părinţii săi în Kent, Anglia, când avea doi ani, iar de câţiva ani beneficiază de sprijinul federaţiei britanice de tenis, care a văzut un mare potenţial la ea. Tânăra de 18 ani este un simbol al societăţii multiculturale britanice, scrie The Daily Mail vorbind despre performanţa ei „electrizantă” de la Wimbledon. În urmă cu două luni, Emma Răducanu încă dădea examene la şcoală, la matematică, economie, şi până acum o lună nici măcar nu jucase în vreun turneu important WTA, remarcă publicaţia.

Emma Răducanu este şi o elevă strălucită. Urmează una dintre cele mai dificile şcoli din Marea Britanie, dar ţine morţiş să fie printre cei mai buni. „Părinţii mei au fost destul de stricţi, nu doar cu tenisul, ci cu toate. Cred că am dezvoltat această mentalitate de la o vârstă mică”, a declarat ea.

Emma Răducanu vine de câteva ori pe an în România

Tatăl său este român, iar mama chinezoaică, ambii cu studii universitare, şi de la ei spune sportiva că a dobândit puterea mentală.

„Bunica mea, mamaia, locuieşte încă în centrul Bucureştiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar este frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea este incredibilă! Şi gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureştiul”, le-a mărturisit Emma Răducanu jurnaliştilor britanici. 

Deşi îi place foarte mult de Ana Ivanovic, fosta elevă a antrenorului său, Nigel Sears, cele două sportive de la care se inspiră tânăra jucătoare sunt Simona Halep şi Na Li.

„O apreciez cu adevărat pe Simona Halep datorită mişcării sale. Cred că şi dacă am un joc bun şi o mulţime de lovituri puternice, aş vrea să am mai mult din condiţia fizică şi viteza Simonei Halep”, a declarat Emma Răducanu, citată de digisport.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite