Cine se califică, cine pleacă acasă împreună cu România şi Ucraina. Toate calculele şi scenariile posibile la Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax/ Alexandru Dobre
FOTO Mediafax/ Alexandru Dobre

Ieri a început etapa a treia a grupelor Euro 2016, care va decide echipele calificate în optimi şi formaţiile care vor pleca acasă. Deocamdată, singurele echipe eliminate sunt România şi Ucraina, în timp ce Franţa, Elveţia, Italia şi Spania s-au calificat deja în fazele eliminatorii.

„Adevărul” vă prezintă toate calculele pe care şi le fac echipele înaintea ultimelor meciuri din grupe.

GRUPA B

Luni, 20 iunie

ora 22.00: St-Etienne, Slovacia – Anglia; Toulouse, Rusia - Ţara Galilor

Anglia (4 puncte) - Se califică dacă obţine un egal şi câştigă grupa dacă învinge Slovacia.

Ţara Galilor (3 puncte) - Se califică în cazul unei victorii cu Rusia, dar îi este suficient şi un egal, dacă Anglia nu pierde cu Slovacia. Dacă Anglia pierde, iar Ţara Galilor face egal, galezii vor termina pe locul al treilea, din cauza rezultatului direct cu englezii.

Slovacia (3 puncte) - Se califică în cazul unei victorii cu Anglia şi ocupă locul doi în grupă şi cu un egal, dacă Rusia învinge Ţara Galilor. Slovacii vor fi însă eliminaţi de pe locul al patrulea, dacă pierd cu Anglia, iar Rusia se impune în meciul cu Ţara Galilor.

Rusia (1 punct) - Are nevoie de o victorie pentru a mai spera la calificare. Pot ocupa locul secund dacă Anglia pierde, caz în care diferenţa între cele două naţionale ar fi făcută de golaveraj şi goluri marcate.

GRUPA C

Marţi, 21 iunie

ora 19.00: Paris, Irlanda de Nord – Germania;Marsilia, Ucraina – Polonia

Germania (4 puncte) – O remiză este suficientă pentru calificarea de pe primul loc, dacă Polonia nu câştigă.

Polonia (4 puncte) - Se califică cu un egal sau indiferent de rezultat, dacă Irlanda de Nord pierde meciul cu Germania. Dacă Polonia şi Germania termină cu număr egal de puncte, vor fi departajate în ordine de golaveraj, goluri marcate, clasament fair-play şi coeficient UEFA.

Irlanda de Nord (3 puncte) - Se califică dacă învinge Germania şi ocupă locul al treilea în cazul unei înfrângeri sau a unei remize.

Ucraina (0 puncte) – Eliminată, indiferent de rezultatul obţinut în ultimul meci.

GRUPA D

Marţi, 21 iunie

ora 22.00: Bordeaux, Croaţia – Spania; Lens, Cehia - Turcia

Spania (6 puncte) – Este deja calificată şi va câştiga grupa în cazul unei victorii sau a unui egal.

Croaţia (4 puncte) - Se califică cu un egal şi va câştiga grupa în cazul unei victorii. Dacă ex-iugoslavii pierd, iar Cehia câştigă, cele două formaţii vor termina la egalitate de puncte, iar diferenţa va fi făcută în ordine de golaveraj, goluri marcate, clasament fair-play şi coeficientul UEFA.

Cehia (1 punct) - Trebuie să câştige cu Turcia pentru a spera. Atunci, se poate fie să depăşească Croaţia în lupta pentru locul secund, fie să ajungă în optimile de finală de pe locul al treilea, cu 4 puncte.

Turcia (0 puncte) - Are nevoie de o victorie pentru a mai putea spera că va prinde unul dintre cele patru tichete pentru optimi, rezervate echipelor de pe locul al treilea.

GRUPA E

Miercuri, 22 iunie

ora 22.00: Nisa, Suedia - Belgia; Lille, Italia - Irlanda

Italia (6 puncte) - E calificată de pe primul loc, indiferent de rezultatul meciului cu Irlanda.

Belgia (3 puncte) - Se califică în cazul unui egal sau a unei victorii cu Suedia. Dacă pierde în faţa Suediei, iar Irlanda învinge Italia, Belgia va părăsi competiţia.

Suedia (1 punct) - Se poate califica de pe locul secund, dacă învinge Belgia. Orice alt rezultat îi oferă doar şanse teoretice.

Irlanda (1 punct) - Poate urca pe locul secund, dacă învinge Italia, iar Belgia pierde cu Suedia. În acest caz Suedia şi Irlanda ar fi la egalitate de puncte, iar diferenţa se va face în ordine în funcţie golaveraj, goluri marcate, clasament fair-play şi coeficient. Dacă învinge Italia, iar Suedia nu câştigă cu Belgia, Irlanda ocupă locul al treilea, cu 4 puncte, având şanse mari să ajungă în optimi.

GRUPA F

Miercuri, 22 iunie

ora 19.00: Lyon, Ungaria – Portugalia ; St-Denis, Islanda - Austria

Ungaria (4 puncte) - Câştigă grupa dacă învinge, dar o poate face şi cu o remiză, dacă Islanda nu câştigă la mai mult de două goluri diferenţă partida cu Austria. În cazul unei înfrângeri, va ocupa în cel mai rău caz locul al treilea şi poate spera la calificare.

Islanda (2 puncte) - Se califică în cazul unei victorii. O remiză poate fi suficientă pentru calificarea de pe locul al doilea, dacă Portugalia nu învinge Ungaria. În cazul în care Portugalia învinge, iar Islanda face egal, nordicii termină cu 3 puncte pe locul al treilea, cu şanse la calificarea în optimi.

Portugalia (2 puncte) - Se califică cu o victorie în faţa Ungariei. Dacă şi Islanda se impune, cele două echipe vor termina la egalitate de puncte, iar departajarea se va face în ordine în funcţie golaveraj, goluri marcate, clasament fair-play şi coeficient. În cazul unei remize, Portugalia poate termina pe locul al treilea, cu şanse de calificare.

Austria (1 punct) - Poate spera la calificare doar cu o victorie. Dacă Portugalia nu învinge Ungaria, Austria urcă pe locul secund. Altfel, ar termina pe locul al treilea, cu 4 puncte.

Optimi de finală

Sâmbătă, 25 iunie

Meci 1: A2 - C2 (Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Etienne, ora 16.00)
Meci 2: D1 - B/E/F3 (Stade Bollaert-Delelis, Lens, ora 22.00)
Meci 3: B1 - A/C/D3 (Parc des Princes, Paris, ora 19.00)

Duminică, 26 iunie

Meci 4: F1 - E2 (Stadium de Toulouse, Toulouse, ora 22.00)
Meci 5: C1 - A/B/F3 (Stade Pierre-Mauroy, Lille, ora 19.00)
Meci 7: A1 - C/D/E3 (Stade de Lyon, Lyon, ora 16.00)

Luni, 27 iunie

Meci 6: E1 - D2 (Stade de France, Saint-Denis, ora 19.00)
Meci 8: B2 - F2 (Stade de Nice, Nisa, ora 22.00)

Citeşte şi:

România - Albania 0-1: Adio, Euro! Adio, Iordănescu! Capul în pământ şi înapoi acasă

Reacţia lui Iordănescu după înfrângerea cu Albania: „Nu e o seară neagră, nu e o eliminare ruşinoasă, am obţinut un punct! Întrebaţi-l pe Burleanu dacă rămân selecţioner”

Torje îl contrazice pe Iordănescu: Este ruşinos. Le cerem scuze suporterilor

Corespondenţă de la Lyon: Iordănescu, exploziv: „Sunteţi un om rău! N-aţi realizat nimic în viaţă“. Cui i s-a adresat

Cine va fi viitorul selecţioner? „El trebuie să vină. Daţi-i un milion de euro! E singurul care poate revitaliza fotbalul“

După ce a ucis speranţele românilor, Tătăruşanu îşi pune cenuşă-n cap: „Îmi asum vina pentru gol, în fotbal sunt şi momente grele. Asta ne e valoarea!”

Cifrele dezastrului care ne trimite acasă: Albanezii au alergat mai mult decât noi şi au şutat mai mult la poartă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite