Cine anchetează cazul arbitrilor români care au oficiat „sub acoperire“ în Antalya şi Cipru. Reacţia lui Porumboiu şi a preşedintelui AJF Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru arbitri români, prezentaţi ca fiind de alte naţionalităţi, au ocndus meciuri ale echipelor româneşti din Antalya şi Cipru, partide suspecte pentru desfăşurarea lor.

Gsp.ro informează că cei patru arbitri în cauză sunt

Cristian Catană (central de liga a treia din Dâmboviţa) - arbitrul partidei Astra - Pogon Szczecin, partidă în care jucătorii ambelor echipe au ratat câte un penlaty intenţionat în prima repriză, iar Marius Şumudică a spus că prima repriză a fost prelungită cu şapte minute. Catană este şi secretar la AJF Dâmboviţa. El a declarat pentru gsp.ro că nu e plecat din ţară, în timp ce şeful său, preşedintele AJF Dâmboviţa Emil Oprea spune că arbitrul este în vacanţă la Londra. 

Unul dintre asistenţii de la partida Astrei este Laurenţiu Nicolae, un alt arbitru din Dâmboviţa

Acesta a oficiat şi la meciul CFR Cluj - UFA 2-0, partidă în care centralul a fost Dan Petre, tot din Dâmboviţa. Petre a cerut repetarea executării unei lovituri ratate de la 11 metri de clujeni. Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, credea că arbitri sunt sloveni. 

Al treilea arbitru de la CFR - UFA a fost Cristian Grigoraşcu, fost arbitru, actual obervator şi vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitraj Dâmboviţa. 

Dan Petre a oficiat şi la meciul FC Botoşani - Amkar, scor 3-0, dictând o lovotură de la 11 metri pentru Botoşani în al şaselea minut de prelungire din prima repriză. Vaşvari a ratat, dar arbitrul a dictat repetare, iar Herghelegiu a transformat. 

Alexandru Deaconu, preşedintele CCA, a declarat pentru gsp.ro: „Ştim despre subiect şi facem propria cercetare. În momentul în care lucrurile se confirmă, vom discuta situaţia în Cmisia Centrală şi vom lua decizia care se impune“.

Şeful AJF Dâmboviţa, Emil Oprea, l-a recunoscut pe Dan Petre: „Ce caută el acolo? Pentru pariuri? Să ştiţi că nu e uşă de biserică, dar Catană era băiat serios“

Adrian Porumboiu a declarat la Sport.ro. „Dacă e adevărat, e halucinant. Mă uluieşte toată povestea asta! dacă Deaconu spune că ştie, trebuie să se pronunţe. Dacă Deaconu n-a putut să facă dreptate ca arbitru, nu poate nici la comisie. A făcut balet toată viaţa!“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite