Ciclistul Chris Froome, campionul Turului Franţei, explică prezenţa numelui său pe lista hackerilor ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciclistul Chris Froome, de trei ori câştigător al Turului Franţei şi medaliat cu bronz la JO de la Rio, nu este deranjat de faptul că datele sale medicale de la WADA au intrat în posesia hackerilor, care le-au făcut publice.

El a afirmat că a solicitat în nouă ani de carieră profesionistă doar două excepţii de uz terapetic, pentru astm.

"Am discutat deschis cu mass-media despre excepţiile mele de uz terapeutic şi nu am nicio problemă cu publicarea datelor medicale care îmi confirmă declaraţiie. În nouă ani ca sportiv profesionist, am cerut de două ori excepţie de uz terapeutic pentru astm acut, ultima oară fiind în 2014", a declarat Froome, într-un comunicat.

Fancy Bears a dat publicităţii, în noaptea de miercuri spre joi, o nouă listă cu 25 de sportivi participanţi la JO de la Rio, care au primit excepţii de uz terapeutic. Pe această listă figurează jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, autorizată să ia abuterol şi formoterol în 2009, tot formoterol în 2013, jucătoarea americană de tenis Bethanie Mattek-Sans (hidrocortizon în 2012, 2013, 2014, 2016, prasteron în 2015), cicliştii britanici Bradley Wiggins (salbutamol în 2008, kenalog în 2011, triamcinolon în 2012 şi 2013) şi Chris Froome (prednisolon în 2013 şi 2014).

Grupul rus de hackeri Fancy Bears a spart serverele WADA şi a postat, începând de marţi, date medicale prin care se arată că nume mari ale sportului american, ca jucătoarele de tenis Serena şi Venus Williams, gimnasta Simone Biles şi baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, au folosit substanţe interzise pe baza unor certificate medicale.

În cea de-a doua etapă, Fancy Bears a publicat informaţii medicale de la zece sportivi americani, cinci britanici, cinci germani şi câte unul din Polonia, Rusia şi România (canotoarea Roxana Cogianu, medaliată cu bronz cu barca de 8 plus 1 a României, la JO).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite