Ciclism: Un an de aur pentru Bradley Wiggins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciclistul britanic Bradley Wiggins a devenit primul sportiv care a câştigat turul Franţei şi aurul olimpic în acelaşi an, graţie unei evoluţii imperiale în proba de contratimp la Jocurile Olimpice de la Londra.

În a cincea zi a Olimpiadei, Wiggins a câştigat aurul olimpic la contratimp, aceasta fiind a şaptea medalie olimpică din palmares, dintre care patru de aur. La 32 de ani, ciclistul a devenit, astfel, cel mai medaliat britanic participant la Jocurile Olimpice moderne. Wiggins a terminat cursa de contratimp în 50 de minute şi 39 de secunde, având 42 de secunde avans faţă de următorul clasat.

Britanicul a obţinut la ultimele trei ediţii ale Jocurilor Olimpice (Beijing, Atena şi Sydney) şase medalii, dintre care trei de aur, iar medalia de aur de la Londra întregeşte palmaresul ciclistului din Marea Britanie.
De menţionat este că Wiggins a câştigat şi cele două curse de contratimp din cadrul Turului Franţei. Pentru evoluţiile sale din ultimul timp, Wiggins a fost ovaţionat la scenă deschisă de contaţionalii săi, după câştigarea aurului la proba de contratimp la Olimpiadă londoneză, notează www.london2012.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite