Chivu, eliminat în „Derby de la Madonnina”! AC Milan – Inter 3-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meci extrem de spectaculos pe „Giuseppe Meazza” din Milano, acolo unde AC Milan şi Inter s-au întâlnit în cel de-al 158-lea „Derby de la Madonnina”. ”Rossonerii” s-au impus cu 3-0 la capătul unei partide pe care românul Cristi Chivu a început-o ca titular, dar al cărei final l-a văzut de la cabine, fiind eliminat.

Pato a deschis rapid scorul, încă din primul minut al partidei, apărarea interistă fiind făcută şah-mat de o combinaţie rapidă a acestuia cu Robinho.

Cristi Chivu, care a început meciul ca titular, după miozita de la naţionala României, a avut ocazia de a respinge şutul lui Pato de pe linia porţii, dar a ratat intercepţia balonului. Fundaşul român şi-a revenit însă rapid şi, alături de Rannochia, a blocat apoi toate acţiunile periculoase ale gazdelor. Chivu a avut o intervenţie salutară la Robinho, deposedându-l pe acesta dintr-o poziţie de unu la unu cu portarul Julio Cesar, dar a şi deviat periculos un şut al lui Van Bommel, ce a scuturat apoi transversala.

Milan putea beneficia şi de o lovitură de la 11 metri, dar henţul evident al lui Maicon, după şutul lui Seedorf, nu a fost sancţionat de centralul Nicola Rizzoli.

La poarta cealaltă, Inter a ratat două ocazii uriaşe! Mai întâi la un balon respins de pe linia porţii de Abiatti, la care interiştii au cerut gol, şi mai apoi prin Eto’o, care a trimis pe lângă din şase metri, cu toată poarta în faţă.

La doar 9 minute de la reluare (min. 54), Chivu şi-a lăsat echipa în zece, fiind eliminat după un fault din postura de ultim apărător, în marginea careului la Pato. Golul lăsat de acesta în centrul defensivei s-a văzut imediat, iar Milan şi-a majorat avantajul prin acelaşi Pato (min. 62), din centrarea lui Abate.

Cassano, intrat în locul lui Robinho, a dat lovitura de graţie Interului, punctând şi el dintr-un penalty acordat de Javier Zanetti (min. 90). Internaţionalul italian nu s-a bucurat însă prea mult, fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene, unul pentru că şi-a scos tricoul la gol şi al doilea pentru un fault asupra lui Ranocchia.

Graţie acestui rezultat, Milan s-a distanţat la cinci puncte de Inter în vârful clasamentului din Serie A, „nerazzurrii” putând pierde poziţia secundă în cazul unei victorii a lui Napoli, azi cu Lazio.

Cel mai probabil pentru Gennaro Gattuso, căpitanul de aseară al milanezilor, acesta a fost ultimul derby cu Inter. Conform Gazzetta dello Sport, mijlocaşul italian va pleca în Rusia la Anzhi Makhachkala, echipa lui Roberto Carlos, care i-a oferit un salariu fabulos de 10 milioane de euro pe sezon.

Iată cele două formaţii:

AC Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – Gattuso (Flamini 51), Van Bommel, Seedorf – Boateng – Pato (Emanuelson 84), Robinho (Cassano 80). Antrenor: Massimiliano Allegri

Inter: Julio Cesar – Maicon, Ranocchia, Chivu, Zanetti – Cambiasso (Stankovici 71), Motta - Sneijder – Pandev (Cordoba 55), Pazzini (Milito 62), Eto’o. Antrenor: Leonardo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite