Chinezii, fără niciun pic de ruşine: Primul comentariu despre scandalosul caz al lui Shuai Peng

Chinezii, fără niciun pic de ruşine: Primul comentariu despre scandalosul caz al lui Shuai Peng

Shuai Peng

O sportivă de talie mondială a dispărut de pe faţa pământului, timp de două săptămâni, după ce a acuzat un fost vicepremier al ţării de viol. Interpretarea situaţiei de către oficialii chinezi spune totul despre practicile malefice din această ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Abia după vreo două săptămâni de presiune din partea comunităţii internaţionale, Shuai Peng fost văzută din nou.
 
 
După această discuţie, şeful CIO a anunţat: „Am invitat-o pe Shuai Peng la o cină în Beijing, în luna ianuarie. A acceptat cu bucurie“. Bach a fost completat de Emma Terho, preşedintele Comisiei Sportivilor din cadrul CIO: „M-am liniştit când am văzut că Peng Shuai e bine, aceasta era marea noastră îngrijorare. A părut relaxată. I-am oferit sprijinul nostru şi poate ţine legătura cu noi oricând, un lucru pe care l-a apreciat“.
 
Oficialii chinezi au tot fost presaţi de jurnalişti pe marginea acestui subiect. Într-o primă fază, joia trecută, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Zhao Lijian, a spus că nu ştie nimic despre existenţa acestui subiect! Ulterior, inclusiv această declaraţie a fost omisă din transcrierea conferinţei!
 
Astăzi, într-o altă conferinţă, acelaşi Zhao Lijian a revenit asupra subiectului: „Cred că unii oameni ar trebui să oprească promovarea intensă, rău intenţionată şi să nu politizeze această problemă“.
A fost bine să o vedem pe Shuai Peng în videoclipuri recente. Ele nu schimbă însă apelul nostru pentru o anchetă fără cenzură asupra acuzaţiei de agresiune sexuală formulată de ea.
Fragment dintr-un comunicat WTA
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările