Chinezii, lăsaţi fără tenis: WTA a tăiat turneul pe care Halep l-a câştigat de două ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China

Urmările cazului Shuai Peng (35 de ani, 311 WTA) sunt din ce în mai grave pentru Beijing. Atât din punct de vedere politic, cât şi sportiv.

China a devenit „sacul de box“ al comunităţii internaţionale. Cu un regim dictatorial, care recurge la cenzură în interiorul ţării şi încalcă, sistematic, drepturile omului, China primeşte lovitură după lovitură.

Cea venită din partea americanilor, despre care „Adevărul“ a scris aici, a fost una simbolică. În schimb, cea primită de la WTA, care organizează întrecerile feminine de tenis, e cu adevărat dureroasă! Aşa cum a anunţat de săptămâna trecută, WTA va lăsa China fără turnee de tenis până la lămurirea situaţiei lui Shuai Peng.

Drept urmare, turneul de la Shenzhen, printre primele din calendarul competiţional în fiecare început de sezon, a fost tăiat de pe listă pentru 2022. Ultima ediţie a competiţiei, cea din 2020 (5-11 ianuarie), înainte de pandemie, a fost câştigată de Ekaterina Alexandrova.

Şi Simona Halep a câştigat Shenzhen Open, de două ori la simplu (2015, 2018) şi o dată la dublu, în 2018, alături de Irina Begu. La dublu, a triumfat şi Monica Niculescu (2014, 2016), prima dată alături de Klára Zakopalová, iar a doua oară făcând echipă cu Vania King. 

Programul primelor turnee din 2022

*2-9 ianuarie: Adelaide International 1 (WTA 250)

*3-9 ianuarie: Melbourne Summer Events (două turnee WTA 250)

*9-15 ianuarie: Sydney Tennis Classic (WTA 500)

*9-15 ianuarie: Adelaide International 2 (WTA 250)

*17-30 ianuarie: Australian Open (Grand Slam)

*Simona Halep încă n-a anunţat în ce competiţii va evolua înainte de Australian Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite