Chinezii şi iranienii au anunţat Istanbulul drept gazdă a J.O. 2020. În realitate a câştigat Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Logo-ul cu care a participat Istanbulul la JO 2020
Logo-ul cu care a participat Istanbulul la JO 2020

Sâmbătă seară s-a ales oraşul care va găzdui J.O. de vară din 2010, iar în “finală” ajunseseră Istanbul, Tokyo şi Madrid. Câteva agenţii importante de presă s-au grăbit să anunţe câştigătorul, şi l-au nominalizat eronat.

Capitala Spaniei, Madrid, a fost eliminată după primul tur de scrutin, iar în marea finală reprezentanţii Comitetului Olimpic internaţional reunit la Buenos Aires urmau să aleagă între Istanbul şi capitala Japoniei. 

Presa de stat chineză a anunţat sâmbătă seara că Istanbulul a fost câştigător, iar gafa a fost criticată astăzi aspru de către internauţii chinezi. Culmea, aceeaşi eroare a făcut-o şi agenţia iraniană ISNA, care anunţase exact acelaşi oraş drept câştigător. 

Pentru scurt timp a existat în zonă un entuziasm, referitor la faptul că, în premieră, un oraş cu populaţie majoritar musulmană va organiza Jocurile Olimpice.  

Adevăratul câştigător a fost oraşul Tokyo, care a obţinut 60 de voturi la scrutinul final, cu 24 mai mult decât Istanbul. 

Deocamdată nu se ştie exact perioada de desfăşurare a competiţiei, organizatorii propunând varianta 24 iulie - 9 august 2020.

Este pentru a doua oară când Tokyo organizează J.O. de vară, după ediţia din 1964.

Citeşte şi

Tokyo va fi gazda Jocurilor Olimpice din 2020. Madridul şi Istanbulul au ieşit din cursa pentru organizarea competiţiei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite