CFR - „U“ Cluj 1-2: derby încheiat cu scene cum rar se mai văd pe stadionele din România. Miriuţă, aproape demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 42 de ani, Universitatea Cluj a reuşit să-şi învingă rivala într-un meci de prima ligă. Rezultatul a scos trupa pregătită de Mihai Teja din zona retrogradării, în timp ce, la CFR, tehnicianul formaţiei din Gruia se pregăteşte să-şi facă bagajele.

Etapa cu numărul 24 s-a încheiat cu derby-ul Clujului, câştigat de outsideri cu 2-1. În faţa a 7.000 de spectatori - mai mult de jumătate dintre ei fani ai lui „U“ - Lemnaru a deschis scorul (15). Avantajul Universităţii a fost anulat însă de reuşita lui Ogbu (18). După pauză, fostul fundaş al Sportului, Raul Ciupe, a punctat din lovitură liberă (63), iar de aici până la final, „U“ a conservat rezultatul, obţinând prima victorie în faţa CFR-ului după 1992. La derby-ul de acum 22 de ani însă, ambele formaţii erau în eşalonul secund.

Imediat după terminarea meciului, fanii Universiăţii au invadat terenul şi au celebrat succesul istoric, alături de favoriţii lor. Rezultatul a scos „U“ din zona retrogradării. Cu două victorii, două remize şi două înfrângeri în 2014, trupa pregătită de Mihai Teja a ajuns pe locul 14, primul salvator, cu 24 de puncte. „Şepcile roşii“ au acelaşi număr de puncte ca ocupanta poziţiei a 15-a, Săgeata Năvodari, însă clujenii au un golaveraj mai bun.

De partea cealaltă, CFR Cluj, fără victorie sub comanda lui Vasile Miriuţă - are trei egaluri şi două înfrângeri - se va despărţi, aproape sigur, de tehnicianul adus, în iarnă, de la Ceahlăul. Formaţia din Gruia a ajuns pe locul 10 în clasament cu 31 de puncte, fiind la şapte puncte de retrogradare.

Bergodi şi Rednic au fost la meci

În aceste condiţii, e posibil ca unul dintre cei doi antrenori care au asistat din tribune la derby-ul Clujlui să-l înlocuiască, zilele viitoare, pe Vasile Miriuţă. La meci au fost Mircea Rednic şi Cristiano Bergodi. Primul are însă şanse infime să se întoarcă la Cluj, de unde a fost demis în etapa a 4-a, în condiţiile în care e apreciat la Gent, în prima ligă belgiană.

Astfel, favorit pentru înlocuirea lui Miriuţă devine Bergodi, cel care a mai pregătit CFR Cluj în stagiunea 2006-2007.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite