CFR se târăşte în Conference League: Campioana e la un pas de grupe şi va întâlni o epavă de echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu, sub o presiune uriaşă a rezultatelor la CFR Cluj
Dan Petrescu, sub o presiune uriaşă a rezultatelor la CFR Cluj

Formaţia antrenată de Dan Petrescu, căzută din preliminariile Ligii Campionilor, îşi poate îndeplini, totuşi, principalul obiectiv din această vară, calificarea în grupele Conference League. De fapt, la ce adversară urmează în play-off, ar fi un dezastru fotbalistic să rateze această ţintă!

Ca să ne dăm seama cât de slabă e Superliga românească – o denumire mai nepotrivită nici că se putea! – e suficient să ne uităm la meciurile CFR-ului din Europa, în această stagiune. Vorbim despre gruparea care domină fotbalul intern de cinci ani, dar care a fost eliminată de Pyunik Erevan (Armenia), a remizat în Andorra cu amatorii de la Inter Club d'Escaldes, iar acum a trecut de „marea“ Şahtior Soligorsk, campioana Belarusului, după o „dublă“ în care a oferit fotbal cu pipeta!

După 0-0 în tur, la Adapazarı (Turcia) – formaţiile din Belarus nu pot juca pe teren propriu din cauza sancţiunilor impuse de UEFA – returul din Gruia a fost la fel de insipid, în prima repriză. După vreo două ocazii, gazdele au deschis scorul prin Jefté Betancor (37). Debeljuh l-a servit perfect pe spaniolul de 29 de ani, care a înscris în poarta goală. La pauză, CFR – Şahtior Soligork a fost 1-0.

CFR, mai bună în partea secundă

Un meci insipid, în mare parte, a continuat la fel şi în primele 15 minute din partea a doua. Abia din minutul 60 încolo, CFR a început să joace un pic mai bine, arătând un fotbal cu care a produs şi ocazii la poarta apărată de Plotnikov. Acelaşi Jefté Betancor a trimis pe lângă, din voleu, când ar fi trebuit să marcheze (63), iar Petrila (73) a avut şi el o şansă bună, însă Plotnikov a reţinut mingea şutată de el. 

Bieloruşii, neavând ce pierde, au început să iasă şi ei la joc, deşi Şahtior Soligorsk a fost o echipă destul de limitată, per ansamblu. Skavysh (78) şi Podstrelov (79) au ameniţat buturile apărate de italianul Scuffet, însă a fost prea puţin, prea târziu.

S-a terminat 1-0 pentru CFR Cluj, care se târăşte în play-off-ul Conference League, asigurându-şi un bonus în valoare de 750.000 de euro din partea UEFA.

Urmează „dubla“ cu o echipă ajunsă ciuca bătăilor!

Aşadar, CFR Cluj e la 180 de minute de grupele Conference League. Ca să îndeplinească acest obiectiv trebuie să treacă de Maribor (Slovenia). Această formaţie traversează, în acest moment o formă groaznică, fiind ciuca bătăilor!

Slovenii, la fel ca CFR, au pornit din preliminariile Ligii Campionilor. Au trecut însă de prima fază, spre deosebire de campioana României, eliminând Şahtior Soligorsk, echipă pe care CFR tocmai a scos-o din Europa. Maribor a remizat cu Şahtior Soligorsk acasă (0-0), după care a învins în retur (2-0).

În turul II preliminar al Ligii Campionilor însă, Maribor a ieşit după partidele cu Şerif Tiraspol (Republica Moldova). A fost 0-0 în Slovenia şi 1-0 pentru Şerif în returul de la Chişinău.

Coborâtă în Liga Europa, Maribor a fost lovită de o criză cruntă de rezultate! Pentru că, în acest moment, are cinci înfrângeri consecutive în toate competiţiile. Slovenii au pierdut şi „dubla“ cu HJK Helsinki (Finlanda): 0-2 acasă şi 0-1 în deplasare.

Maribor va găzdui turul play-off-ului din Conference League cu CFR Cluj, la data de 18 august. Returul se va juca, la Cluj, la data de 25 august.

CITEŞTE ŞI:

Dan Petrescu, distrus după calificarea CFR-ului: „Sunt praf!“. Discurs aproape lacrimogen după meci VIDEO

Rădoi are „baghetă magică“: Craiova, victorie zdrobitoare cu Zorya. Urmează o „dublă“ infernală pentru grupe

Atmosferă fabuloasă pe Arena Naţională. 40.000 de spectatori au sărbătorit calificarea FCSB în play-off-ul Conference League

Sepsi, eliminată din Europa cu scor de tenis: Zdrobiţi de Djurgardens, covăsnenii rămân cu banii UEFA

2.940.000 de euro va primi CFR Cluj din partea UEFA dacă va merge în grupele Conference League.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite