CFR s-a lovit de „stâncă“: Campioana României a evitat o ruşine colosală în Gibraltar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică, antrenor CFR Cluj
Marius Şumudică, antrenor CFR Cluj

S-a confirmat, încă o dată, că nu mai există echipe mici. Nu pentru fotbalul românesc. Care a ajuns de lumea a treia. Iar asta se vede, periodic, în rezultatele formaţiilor noastre.

CFR Cluj a reprezentat România în grupele Ligii Europa, în ultimele două sezoane, făcând o figură decentă, de fiecare dată. Din păcate, tot de numele CFR-ului se leagă nişte rezultate europene şocante!

Mai întâi, a fost acea eliminare suferită în faţa celor de la Dudelange (Luxemburg), în 2018, în preliminnariile Ligii Europa. Şi atenţie: atunci, ardelenii au părăsit competiţiile UEFA cu o dublă înfrângere: 0-2 în deplasare, 2-3 acasă.

Apoi, chiar în actuala stagiune, CFR a înregistrat un eşec incredibil, în Bosnia. În primul tur preliminar al Ligii Campionilor, în manşa secundă a confruntării cu Borac Banja Luka, campioana României a cedat cu 0-2 (în tur, câştigase cu 3-1) după timpul regulamentar. Şi doar desfiinţarea regula golului marcat în deplasare, începând din acest sezon, a făcut ca returul să aibă nevoie de prelungiri. Unde CFR a marcat, în minutul 118, pierzând „doar“ cu 1-2, scor de calificare.

Ajunsă în turul II preliminar al Ligii Campionilor, echipa pregătită de Marius Şumudică a dat de Lincoln Red Imps, campioana din Gibraltar. Adică, aparent, o adversară cu care ar fi trebuit să se distreze. Doar că, în prima repriză din meciul tur, partida a fost un veritabil coşmar pentru CFR!

În primele 45 de minute, pe o căldură sufocantă, CFR a fost chinuită de Lincoln Red Imps! Şi a fost salvată de o intervenţie fabuloasă a lui Arlauskis, la un şut de la distanţă. Apoi însă, defensiva oaspeţilor a fost făcută şah-mat, înainte de pauză. Pentru că, în minutul 45, după o fază superbă, Lincoln Red Imps a deschis scorul prin Rosa. După primele 45 de minute, campioana din Gibraltar a condus cu 1-0!

Probabil, la pauză, Şumudică a „explodat“ în vestiar. Pentru că de la cabine a ieşit o altă echipă a CFR-ului. Dacă nu mai spectaculoasă, măcar mai eficientă. Clujenii au marcat repede, prin Debeljuh (52) şi apoi au trecut în avantaj, după ce acelaşi vârf croat a punctat pentru 2-1, profitând de o greşeală uriaşă (58). De aici până la final, n-au fost mari ocazii de gol, dar CFR s-a consolat cu victoria obţinută şi mai ales cu faptul că a evitat o ruşine uriaşă.

Returul cu Lincoln Red Imps se va disputa, la Cluj, la data de 28 iulie (ora 20.30). Învingătoarea duelului CFR Cluj - Lincoln Red Imps va juca, în turul III preliminar al Ligii Campionilor, cu formaţia care se va impune în „dubla“ Slovan Bratislava (Slovacia) - Young Boys (Elveţia).

Dacă va avansa în turul III preliminar al Ligii Campionilor, CFR îşi va asigura cel puţin prezenţa în grupele Conference League.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Lincoln Red Imps, în cupele europene

An Competiţie Adversară Rezultate

2014 Liga Campionilor, preliminarii Toshavn (Feroe) 2-5 şi 1-1

2015 Liga Campionilor, preliminarii Santa Caloma (Andorra) 0-0 şi 2-1

2015 Liga Campionilor, preliminarii Midtjylland (Danemarca) 0-1 şi 0-2

2016 Liga Campionilor, preliminarii Flora (Estonia) 1-2 şi 2-0

2016 Liga Campionilor, preliminarii Celtic (Scoţia) 1-0 şi 0-3

2017 Liga Europa, preliminarii AEK Larnaca (Cipru) 0-5 şi 1-1

2018 Liga Campionilor, preliminarii La Fiorita (San Marino) 2-0

2018 Liga Campionilor, preliminarii Drita (Kosovo) 1-4

2018 Liga Europa, preliminarii New Saints (Ţara Galilor) 1-2 şi 1-1

2019 Liga Campionilor, preliminarii Feronikeli (Kosovo) 0-1

2019 Liga Europa, preliminarii Ararat (Armenia) 0-2 şi 1-2

2020 Liga Europa, preliminarii Union Titus (Luxemburg) 2-0

2020 Liga Europa, preliminarii Rangers (Scoţia) 0-5

2021 Liga Campionilor Fola Esch (Luxemburg) 2-2 şi 5-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite