CFR, performanţă colosală: De când nu mai pierduse Celtic, bătută fără drept de apel în Gruia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României a întâlnit, într-adevăr, o garnitură de rezervă a scoţienilor, însă şi-a făcut treaba impecabil şi a obţinut o victorie preţioasă.

CFR Cluj a fost mândria României în Europa în acest sezon! Ardelenii au pornit din turul I preliminar al Ligii Campionilor, au trecut, pe rând, de Astana (campioana Kazahstan-ului), de Maccabi Tel Aviv (campioana Israelului) şi de Celtic (campioana Scoţiei), înainte de a ceda în play-off-ul celei mai tari competiţii intercluburi din lume, după „dubla“ cu Slavia Praga (campioana Cehiei). 

Astfel, CFR a ajuns în grupele Ligii Europa, iar aici a făcut, în continuare, o figură fantastică. Elevii lui Dan Petrescu au câştigat patru din cele şase partide disputate în grupa E, învingând Rennes (Franţa) de două ori, Lazio (Italia) şi Celtic (Scoţia). 

Singurele înfrângeri ale românilor au venit în două partide disputate, în deplasare, cu Celtic, şi cu Lazio. Cu precizarea că, dacă eşecul de la Glasgow a fost unul clar, în schimb, pe „Olimpico“, CFR a băgat Lazio în corzi în ultimele 20 de minute.

Dintre cele patru victorii din grupa E, cea cu Rennes din deplasare a fost cea mai chinuită, iar cea de joi seară, de acasă, cu Celtic, cea mai dulce! Pe lângă faptul că i-a trimis pe clujeni în 16-imile Ligii Europa, rezultatul de joi a întrerupt seria celor 12 victorii pentru campioana Scoţiei în toate competiţiile! 

Până la eşecul din Gruia, Celtic nu mai pierduse de la 6 octombrie, 0-2 cu Livingston, în campionat!

Grupa E

Astăzi

CFR – Celtic 2-0

Rennes – Lazio 2-0

Clasament

1. Celtic 6 4 1 1 10-6 13

2. CFR Cluj 6 4 0 2 6-4 12

3. Lazio 6 2 0 4 6-9 6

4. Rennes 6 1 1 4 5-8 4

*Primele două clasate merg în 16-imi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite