CFR, misiune aproape imposibilă, diseară, în Elveţia: Bilanţ înfricoşător pentru Young Boys acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Deac (dreapta) trebuie să producă, diseară, o minune pentru ca CFR să învingă la Berna
Ciprian Deac (dreapta) trebuie să producă, diseară, o minune pentru ca CFR să învingă la Berna

CFR Cluj a mai oprit „hemoragia“ înfrângerilor pe bandă, după plecarea lui Dan Petrescu, însă, deocamdată, impresia generală e că formaţia din Gruia încă n-a depăşit criza.

După 0-0, acasă, cu ŢSKA Sofia, cu interimarul Valeriu Bordeanu pe bancă, dar şi o victorie în campionat, 2-0 la Iaşi, în meciul de debut al lui Edward Iordănescu, astăzi, pentru clujeni vine momentul adevărului! Pentru că viitorul european al campioanei Ligii I depinde de rezultatul din această seară, de la Berna. 

Şi există un singur calcul, extrem de simplu: ca să prindă locul 2, care duce în 16-imile Ligii Europa, CFR trebuie să câştige pe stadionul „Wankdorf“. Ceea ce, dacă e să ne luăm după cifre, se anunţă o misiune aproape imposibilă! 

În ultimele 21 de partide disputate în toate competiţiie, Young Boys a pierdut doar de două ori acasă: la 10 octombrie, 1-2 cu AS Roma, şi la 28 noiembrie 2019, 1-2 cu FC Porto, în sezonul trecut al grupelor Ligii Europa! În rest, bilanţul elveţienilor e unul incredibil: 18 victorii şi un egal! 

Şi nu doar forţa gazdelor acasă reprezintă o problemă, ci şi terenul lor sintetic. „Ăsta e un impediment, pe care trebuie să-l depăşim. Ne interesează să punem personalitate în joc, să fim concentraţi şi să reuşim să punem şi experienţa internaţională deja acumulată în joc. Va fi o dispută extrem de grea şi e clar că echipa gazdă pleacă din postura de favorită“, a spus Edward Iordănescu.

Liga Europa, grupa A, ultima etapă

Astăzi

Young Boys - CFR Cluj 19.55

Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookSport+

ŢSKA Sofia - AS Roma 19.55

Clasament

1. AS Roma 5 4 1 0 12-2 13

2. Young Boys 5 2 1 2 7-6 7

3. CFR Cluj 5 1 2 2 3-8 5

4. ŢSKA Sofia 5 0 2 3 0-6 2

*Primele două clasate vor merge în 16-imile Ligii Europa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite